Τρίτη, Σεπτεμβρίου 15, 2015

κοινωνικό φροντιστήριο από τον Δήμο Θήρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Ο Δήμος Θήρας στα πλαίσια της κοινωνικής του προσφοράς ανακοινώνει τη συνέχιση της λειτουργίας του Κοινωνικού  Φροντιστηρίου και για το σχολικό έτος 2015 – 2016.

Ο θεσμός του κοινωνικού φροντιστηρίου,  που  ξεκίνησε την προηγούμενη χρονιά και λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία,  σκοπεύει  στο να παράσχει   πρόσθετη εκπαιδευτική στήριξη στους μαθητές που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες   και να  τους διασφαλίσει  ίσες συνθήκες  στην μάθηση.
Η  εκπαιδευτική αρωγή στους μαθητές  παρέχεται αφιλοκερδώς από  εκπαιδευτικούς της Σαντορίνης που συμμετέχουν εθελοντικά στην πρωτοβουλία του Δήμου Θήρας.

Στα πλαίσια αυτά ο Δήμος Θήρας καλεί εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (μόνιμοι εκπαιδευτικοί, αναπληρωτές, ωρομίσθιοι, συνταξιούχοι κλπ), που επιθυμούν να συμμετάσχουν εθελοντικά στην προσπάθεια αυτή   να δηλώσουν συμμετοχή για τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που θα γίνονται και φέτος στον χώρο του νηπιαγωγείου Ημεροβιγλίου (πρώην Δημοτικό Σχολείο).

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά για τους γονείς των μαθητών θα κατατίθενται από 21/09/2015 έως και 30/09/2015 στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου Θήρας (άνωθεν του γραφείου των ΕΛΤΑ στα Φηρά) κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 καθημερινά εκτός Σαββάτο και Κυριακής στον υπεύθυνο κύριο Πελεκάνο Δημήτρη.

Ο Δήμος Θήρας ευχαριστεί θερμά όλους τους συντελεστές της εθελοντικής αυτής πρωτοβουλίας, τους εκπαιδευτικούς, τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας Ημεροβιγλίου ιδιαίτερα την κυρία Ειρήνη Βαλσαμάκη.  
   

ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ