Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2015

συνάντηση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με τον υποψήφιο βουλευτή του Σύριζα, κ. Αντώνη Συρίγο (17.9)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων,

Σε συνέχεια προηγούμενων συναντήσεων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου στα γραφεία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων συνάντηση εργασίας μεταξύ του υποψήφιου βουλευτή του Σύριζα στις Κυκλάδες, κ. Αντώνη Συρίγου, και των μελών της Κεντρικής Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Σύρου, κα. Φλώρα Ρούσσου και κα. Αναστασία Αργυροπούλου, με τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Ρούσσο, μέλη της Διοικητικής Επιτροπής και στελέχη του Επιμελητηρίου. Και οι δυο πλευρές εξέφρασαν τη διάθεση να υπάρξει πρακτικό αποτέλεσμα και να μην αποτελέσει το συγκεκριμένο γεγονός μια τυπική προεκλογική συνάντηση. Ανοίγοντας, ο κ. Συρίγος, μετά από μια εισαγωγική συζήτηση ζήτησε από τον Πρόεδρο να θέσει τα κυριότερα ζητήματα που απασχολούν το Επιμελητήριο Κυκλάδων αυτή την περίοδο. Συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα και ζητήθηκε από τον υποψήφιο βουλευτή να παρέμβει αρμοδίως όπου απαιτείται:

ΦΠΑ – Συζητήθηκε το φλέγον ζήτημα της κατάργησης του μειωμένου καθεστώτος ΦΠΑ για τα νησιά, με το Επιμελητήριο Κυκλάδων να εξηγεί ότι το θέμα δεν έχει κλείσει, αλλά παρ’ όλα αυτά θεωρεί τη διεκδίκηση ισοδύναμων ως έσχατη λύση.

ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΟ -  Ζητήθηκε από τον κ. Συρίγο να παρέμβει άμεσα στην Υπηρεσιακή Κυβέρνηση, ώστε να επεκταθεί η προσωρινή ανάθεση στο πλοίο «Άρτεμις» της εταιρείας Hellenic Seaways έως την κατοχύρωση του εν εξελίξει διαγωνισμού, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο από τις 24 Σεπτεμβρίου ο Νομός να παραμείνει για άλλη μια φορά δίχως ενδοεπικοινωνία.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΑΓΟΝΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ – Τονίστηκε το γεγονός ότι για το συγκεκριμένο θέμα απαιτείται διαφορετική αντιμετώπιση ανά νησί, ενώ επισημάνθηκε η αναγκαιότητα εντατικής διαχείρισής του αμέσως μετά τις εκλογές προκειμένου να ολοκληρωθούν οι σχετικές προετοιμασίες κυρίως για τα θέματα που αφορούν στην επόμενη τουριστική περίοδο.

ΝΕΩΡΙΟ ΣΥΡΟΥ – Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τον κ. Συρίγο σχετικά με την απόφαση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων να συγκαλέσει τους σχετικούς φορείς για το θέμα και εξέφρασε την άποψη ότι όλοι οι φορείς πρέπει να είναι ενήμεροι και συντονισμένα κοντά στις εξελίξεις, ώστε η επόμενη μέρα για το ναυπηγείο να εξυπηρετεί τα συμφέροντα ολόκληρου του νησιού.


ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ – Πέραν των γνωστών θεμάτων που αφορούν την κατάσταση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας στις Κυκλάδες, το Επιμελητήριο γνωστοποίησε στον υποψήφιο βουλευτή ότι ανάμεσα στις προτεραιότητές του βρίσκεται και το νοσοκομείο της Σύρου, του οποίου η υποβάθμιση σε πολλά επίπεδα συνεχίζεται. Έθεσε επίσης το σημαντικό πρόβλημα της επικείμενης συνταξιοδότησης των περισσότερων γιατρών, ένα θέμα που χρειάζεται άμεσες ενέργειες.