Σάββατο, Σεπτεμβρίου 19, 2015

δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Θήρας για το νοσοκομείο – τέλος Οκτωβρίου η λειτουργία του

Σύμφωνα με το κείμενο,

Η λειτουργία του νοσοκομείου της Σαντορίνης, με δημόσιο χαρακτήρα, δεν αποτελεί δέσμευση, αλλά ήδη δρομολογημένη διαδικασία. Σε 4 μήνες έγιναν όσα δεν έγιναν 4 χρόνια.

Μετά την αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου της ΑΕΜΥ και τη συμμετοχή Θηραίου νομικού Μιχάλη Ρούσσου, έγινε η παραλαβή του νοσοκομείου από τους κατασκευαστές και τα μηχανήματά του έχουν ήδη τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία. Ο Πρόεδρος της ΑΕΜΥ, βρέθηκε στους χώρους του, το επιθεώρησε και συντόνισε όλες τις αναγκαίες διαδικασίες.

Πρόσφατα, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος σε συνέντευξη του, που αναδημοσιεύτηκε σε τοπικά Μ.Μ.Ε, έθεσε σαφή δεδομένα: Τέλος Οκτωβρίου λειτουργεί. Τα οικονομικά ζητήματα έχουν αναλυθεί με πληρότητα και σαφήνεια. Για τη στελέχωση του, υπάρχουν διαυγείς προβλέψεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ. 

Αυτό που μένει είναι να φανεί, αν οι ντόπιοι απολογητές του Άδωνι και του Βορίδη, συμφωνούν με το δημόσιο χαρακτήρα του. Ας μας πουν επιτέλους:

-        Προτιμούν  τις νταλίκες του Άδωνι και το ξεπούλημα του Βορίδη, όπως έλεγαν στο παρελθόν ή το ΔΗΜΟΣΙΟ χαρακτήρα;

-        Οι Κυκλαδίτες υποψήφιοι βουλευτές τους, θα αναλάβουν κάποια ρητή δέσμευση, όπως έκαναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ή όλα θα χαθούν σε μια θολούρα;

Κάθε σιωπή θα είναι συνενοχή, στα σκοτεινά σχέδια ξεπουλήματος από τα οποία ποτέ δεν παραιτήθηκε η ΝΔ.
Εμείς θα λειτουργήσουμε το Δημόσιο Νοσοκομείο.
Εσείς θα πείτε κάτι πάνω σε αυτό ή θα συνεχίσετε να σαμποτάρετε το Δημόσιο χαρακτήρα του, ξεπουλώντας το σε ιδιώτες;


17/9/2015