Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 14, 2015

Σ.Ε.Τ.Ε. : σημαντική αύξηση των αφίξεων στους περισσότερους τουριστικούς προορισμούς για τον Αύγουστο

Στην σημαντική αύξηση των αφίξεων στους περισσότερους τουριστικούς προορισμούς αναφέρεται ανακοίνωση του Σ.Ε.Τ.Ε. σχετικά με τα τελευταία στοιχεία για τον ελληνικό τουρισμό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τα αεροδρόμια στη χώρα οι διεθνείς αφίξεις κατέγραψαν αύξηση +4,6%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014, φθάνοντας σχεδόν τα 3 εκατομμύρια επισκεπτών κατά την διάρκεια του Αυγούστου.

Σε επίπεδο οκταμήνου, σημειώθηκε αύξηση +6,3%, με συνολικά 11,7 εκατ. αφίξεις.

Η Αθήνα συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία καταγράφοντας αύξηση +23% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2014 και +26% σε επίπεδο οκταμήνου.
Με θετικό πρόσημο κινείται και το σύνολο σχεδόν όλων των προορισμών στο οκτάμηνο Ιανουάριος – Αύγουστος 2015, με μόνες εξαιρέσεις τη Ρόδο, την Κω και το Ηράκλειο Κρήτης, όπου καταγράφονται μειώσεις -2,3%, -2,1% και -1,7% αντίστοιχα.

Με τους μέχρι τώρα ρυθμούς και σύμφωνα με τις προβλέψεις το 2015 αναμένεται να κλείσει στο σύνολό του με περίπου 26 εκατ. διεθνών αφίξεων και πάνω απο 14,5 δισ. € έσοδα, προσθέτοντας επιπλέον μια μονάδα στο ΑΕΠ της χώρας σε σχέση με την περσινή χρονιά.