Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2015

συναυλία έντεχνης ελληνικής μουσικής από το συγκρότημα ΕΜΜΕΛΟΝ με χορηγία του Δήμου Θήρας (25.9 20.00)

Σύμφωνα με την πρόσκληση,

Την Παρασκευή 25/09 στις 20:00 μμ. θα πραγματοποιηθεί συναυλία του συγκροτήματος ΕΜΜΕΛΟΝ στο Γήπεδο Μπάσκετ στο Καμάρι, Θήρας.

Το συγκρότημα Έντεχνης Ελληνικής Μουσικής «ΕΜΜΕΛΟΝ» δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2004 στην Αθήνα με στόχο να αναδείξει και κυρίως να διατηρήσει την αξία του διαχρονικού Ελληνικού τραγουδιού. Το συγκρότημα έχει πλούσια δράση από το 2004 έως σήμερα αφού έχει δώσει πολλές παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό (για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.emmelon.gr ).

Δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία και σεβασμό στο έργο όλων των σημαντικών συνθετών της Έντεχνης Μουσικής (Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Μ. Λοΐζο, Στ. Ξαρχάκο, Γ.Μαρκόπουλο κ.α. ) και ποιητών – στιχουργών (Ο. Ελύτη, Ν. Γκάτσο, Λ. Παπαδόπουλο, Μ. Ελευθερίου κ.ά.) το «ΕΜΜΕΛΟΝ» πραγματοποιεί μουσικές παραστάσεις παρουσιάζοντας μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα του έργου τους ή ακόμα και ειδικά αφιερώματα σε έναν από αυτούς.
Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο κινείται και η συγκεκριμένη πολιτιστική εκδήλωση της οποίας το πρώτο μέρος περιλαμβάνει κάποια από τα τραγούδια των παραπάνω δημιουργών όπως επίσης και τραγούδια των εκπροσώπων της σύγχρονης Έντεχνης Μουσικής Σκηνής (Σ. Μάλαμα, Π. Θαλασσινού, Ο. Περίδη, Α. Ιωαννίδη κ.α. ) ενώ το δεύτερο μέρος είναι αφιερωμένο στον κορυφαίο ποιητή Λευτέρη Παπαδόπουλο.

Το μουσικό αυτό αφιέρωμα στον Λευτέρη Παπαδόπουλο περιλαμβάνει τραγούδια σε μουσική σημαντικών δημιουργών (Σ. Ξαρχάκου, Μ. Λοΐζου, Σ. Κουγιουμτζή κ.ά.) που έγιναν γνωστά μέσα από τις φωνές δημοφιλών ερμηνευτών (Γ. Μπιθικώτση, Γ. Νταλάρα, Χ. Αλεξίου, Β. Μοσχολιού κ.ά.)