Δευτέρα, Μαρτίου 09, 2015

ανακοίνωση του Δήμου Θήρας σχετικά με την διακοπή των οικοδομικών εργασιών στην καλντέρα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Σε όλους  μας είναι γνωστό ότι η οικονομία του τόπου εξαρτάται από τον τουρισμό. Ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου θα πρέπει όλοι μαζί να συμβάλουμε ώστε η φετινή τουριστική περίοδος να είναι αποδοτική και  με όσο το δυνατό λιγότερα προβλήματα.

Ο κανονισμός εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών στο άρθρο 37 απαγορεύει ρητά στην περιοχή της καλντέρας εντός και εκτός  οικισμού  τις οικοδομικές εργασίες (συγκεντρώσεις – μεταφορές- εκσκαφές χωμάτων και μπαζών και γενικά μεταφορά οικοδομικών υλικών) από 16 Μάρτιου μέχρι 30 Οκτώβριου κάθε έτους .

Απευθύνεται έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους να σεβαστούν και να τηρήσουν  πιστά την απαγόρευση ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία  του τόπου και του  συνόλου των επιχειρήσεων.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ή καταγγελθεί παραβίαση της απαγόρευσης οι προβλεπόμενες κυρώσεις (πρόστιμο 1.000,00 ευρώ για κάθε παράβαση) θα επιβληθούν άμεσα, στο ακέραιο και προς κάθε παρανομούντα,  χωρίς αποκλίσεις και εξαιρέσεις.

Ο Δήμος Θήρας εύχεται σε όλους δύναμη και κουράγιο,  αποδοτική τουριστική περίοδο, με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα.

Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Γεώργιος Κυριαζής