Πέμπτη, Μαρτίου 12, 2015

διευκρινίσεις του ΤΑΠ (11.3) για το πωλητήριο στον αρχαιολογικό χώρο της Θήρας – επιστολή - απάντηση στις δηλώσεις του Χ. Ντούμα (11.2)

Απάντηση στην εκτενέστατη και αναλυτικότατη συνέντευξη που παραχώρησε στην σελίδα www.archaiologia.gr και στην κ. Αγγελική Ροβάτσου πρίν από ένα μήνα ο καθηγητής αρχαιολογίας και για δεκαετίες διευθυντής του αρχαιολογικού χώρου του Ακρωτηρίου Θήρας κ. Ντούμας στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε με λεπτομερείς πληροφορίες στην πρωτοβουλία της Εταιρείας Στήριξης Σπουδών Προϊστορικής Θήρας να δημιουργήσει το καλοκαίρι του 2014 δικό της πωλητήριο με είδη εμπνευσμένα από τον προϊστορικό οικισμό με σκοπό την δημιουργία εσόδων για την συνέχιση της λειτουργίας των εργαστηρίων συντήρησης του αρχαιολογικού χώρου, έδωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Τ.Α.Π. Ηλίας Ριτσούδης στις 11.3.2015 στην οποία αναφέρεται στους λόγους για τους οποίους το Ταμείο δεν μπορεί να επιτρέψει την διάθεση ειδών της Εταιρίας μέσα στον αρχαιολογικό χώρο.

Την απάντηση του Τ.Α.Π. και την συνέντευξη του κ. Ντούμα μπορείτε να διαβάσετε στα εξής λίνκ :



Στην απάντηση του Τ.Α.Π. μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι « Το αίτημα του υπόψη Σωματείου αντίκειται ευθέως στο Ν. 736/1977 που επιφυλάσσει το προνόμιο δημιουργίας και εκμετάλλευσης πωλητηρίων εντός Αρχαιολογικών Χώρων, αποκλειστικά και μόνο στο ΤΑΠ. [..] Από τα ανωτέρω προκύπτει σαφώς ότι η ιδέα του κ. Χ. Ντούμα για την εξεύρεση πόρων για τον αρχαιολογικό χώρο της Θήρας μέσω της δημιουργίας πωλητηρίου αναμνηστικών στον υπόψη αρχαιολογικό χώρο είναι νομικά μη επιτρεπτή και εμπορικά μη συμφέρουσα για το ΤΑΠ.


Πηγή : www.archaiologia.gr