Δευτέρα, Μαρτίου 09, 2015

ενημέρωση από το Δίκτυο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ για την απασχόληση των συνταξιούχων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Το Δίκτυο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, σας ενημερώνει σχετικά με την απασχόληση συνταξιούχων.

Συνταξιούχοι που αναλαμβάνουν μισθωτή εργασία
•       Έως 55 ετών: Αναστολή καταβολής της κύριας και επικουρικής σύνταξής τους, έως το 55ο έτος ηλικίας
•       Άνω των 55 ετών: Καταβολή του μεικτού ποσού της κύριας σύνταξης, έως το 30πλάσιο του ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη, το υπόλοιπο μειωμένο κατά 70%. Κανονική καταβολή της επικουρικής σύνταξης.

Συνταξιούχοι που αυτοαπασχολούνται
•       Έως 55 ετών: Αναστολή καταβολής της κύριας και επικουρικής σύνταξης, έως το 55ο έτος ηλικίας. Πλήρης καταβολή των εισφορών στα ταμεία ασφάλισης.
•       Άνω των 55 ετών: Περικοπή του υπερβάλλοντος ποσού των 60 ημερομισθίων ανειδίκευτου εργάτη, από την κύρια σύνταξη. Κανονική η καταβολή της επικουρικής σύνταξης. Καταβολή προσαυξημένων ασφαλιστικών εισφορών κατά 50%.

Συνταξιούχοι αναπηρίας που αναλαμβάνουν εργασία ή αυτοαπασχολούνται

Διακοπή συνταξιοδότησης, εφόσον από την εργασία τους αποκερδαίνουν περισσότερα από έναν υγιή εργαζόμενο.


Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε το σύνδεσμο: http://www.inegsee.gr/wp-content/uploads/2014/09/apasxolhsh-suntaksiouxwn.pdf  ή επικοινωνήστε με το Παράρτημα του ΙΝΕ ΓΣΕΕ Νοτίου Αιγαίου – Κυκλάδες, στα τηλέφωνα 22810-81692 και 22810-85306.