Πέμπτη, Δεκεμβρίου 18, 2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ – ενημέρωση για την πρόσφατη επίσκεψη σχολικής συμβούλου στην Σαντορίνη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου,

Την περασµένη εβδοµάδα επισκέφτηκε το νησί της Θήρας η Σχ. Σύµβουλος Προσχολικής Αγωγής κ. Καζέλα Κατερίνα, προκειµένου να πραγµατοποιήσει στις 10 ∆εκ 2014 παιδαγωγική συνάντηση µε τις Προϊσταµένες των Νηπιαγωγείων µε θέµατα τον προγραµµατισµό του εκπαιδευτικού έργου και τρέχοντα παιδαγωγικά και διδακτικά ζητήµατα, και στις 11 ∆εκ 2014 επιµορφωτικό βιωµατικό σεµινάριο.

 Στην συνάντηση στις 10ης ∆εκ η Σχ. Σύµβουλος πέρα από τα λοιπά θέµατα είχε την πρόθεση να πραγµατοποιήσει ενηµέρωση σχετικά µε την αξιολόγηση και την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, παρά το γεγονός ότι το συγκεκριµένο θέµα δεν αναγραφόταν ξεκάθαρα στην πρόσκληση η οποία στάλθηκε στα Νηπιαγωγεία και αφορούσε στην εν λόγω συνάντηση.

 Όµως η σταθερή και αποφασιστική στάση των Προϊσταµένων των Νηπιαγωγείων µε την παρουσία και παρέµβαση µέλους του ∆Σ του Συλλόγου, δεν επέτρεψε στην Σχ. Σύµβουλο να υλοποιήσει την πρόθεσή της για ενηµέρωση σχετικά µε την αξιολόγηση. Εκτός από µία Προϊσταµένη Νηπιαγωγείου, η οποία ούτως ή άλλως υλοποιεί και την αξιολόγηση και την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, σύσσωµες οι υπόλοιπες Προϊστάµενες αρνήθηκαν την ενηµέρωση για το συγκεκριµένο θέµα και δεν παρέλαβαν την έγγραφη πρόσκληση σε συνάντηση- συζήτηση αναφορικά µε την επικείµενη αξιολόγηση.

 Οι συναδέλφισσες/φοι νηπιαγωγοί ξεκίνησαν πρώτες την αντίσταση κατά της αξιολόγησης και συνεχίζουν σε όλη την Ελλάδα, και στο Σύλλογό µας, µε τον ίδιο δυναµισµό συµµετέχοντας µαζικά στην απεργία αποχή που έχει κηρύξει η ∆ΟΕ.

 Το ∆Σ του Συλλόγου χαιρετίζει τις/τους συναδέλφισσες/φους νηπιαγωγούς για την συµµετοχή τους στον αγώνα κατά της αξιολόγησης και για την υλοποίηση της απόφασης της Γενικής µας Συνέλευσης και καλεί ακόµα και τώρα, όσες/ους έχουν συµµετάσχει στη διαδικασία της αξιολόγησης να σταµατήσουν, να συσπειρωθούν στις γραµµές του αντι-αξιολογικού κινήµατος αντίστασης και να δηλώσουν συµµετοχή στην απεργία – αποχή που έχει κηρύξει η ∆ΟΕ.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Για το ∆Σ
Ο Πρόεδρος Χριστόφ. Παπαϊωάννου

Ο Γ. Γραµµατέας Γιώργος Τόνας