Τρίτη, Δεκεμβρίου 16, 2014

αύξηση πτήσεων και νέες αεροπορικές εταιρίες στην Ελλάδα για το 2015

Σύμφωνα με στοιχεία που δίνουν στην δημοσιότητα οι αεροπορικές εταιρίες η DELTA αναμένεται να παρέχει 11 απευθείας πτήσεις την εβδομάδα προς το Ελευθέριος Βενιζέλος από την Νέα Υόρκη, ενώ η British Airways δρομολόγησε από τον Μάρτη του 2015 δύο νέες απευθείας πτήσεις της από Λονδίνο για Ηράκλειο και Ρόδο.

Η Delta θα ξεκινήσει και πάλι δρομολόγια στις 30 Μαρτίου 2015 με πέντε πτήσεις την εβδομάδα, οι οποίες θα αυξηθούν σε επτά την εβδομάδα (μια καθημερινά) από τις 2 Μαΐου. Από τις 3 Ιουνίου 2015, θα προστεθούν επιπλέον πτήσεις, φτάνοντας συνολικά τις 11 την εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών με υψηλή ζήτηση, η Delta θα προσφέρει 5900 θέσεις κάθε εβδομάδα μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.
Όλες οι πτήσεις από την Αθήνα θα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την κοινοπραξία Air France-KLM και Alitalia.

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία British Airways θα συνδέει το Λονδίνο με τη Ρόδο δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη και Σάββατο, και οι πτήσεις θα ξεκινήσουν από τις 29 Απριλίου 2015, ενώ για το Ηράκλειο οι πτήσεις θα φτάνουν τις τέσσερις την εβδομάδα, κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή, με ημερομηνία έναρξης τις 26 Απριλίου. Και για τους δύο προορισμούς οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται απευθείας από το αεροδρόμιο του Gatwick και θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος της τουριστικής περιόδου.

 Δύο επιπλέον εβδομαδιαίες πτήσεις από Μόναχο προς Αθήνα προστίθενται στο καλοκαιρινό πρόγραμμα της Lufthansa που θα ξεκινήσει από τον Απρίλη του 2015.
Από τις 23 Μαΐου 2015 και κάθε Σάββατο, η Lufthansa θα πετάει από το Μόναχο προς το Ηράκλειο με αεροσκάφος τύπου Airbus A320, σε μια πτήση που διαρκεί λίγο περισσότερο από τρεις ώρες.
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού προγράμματος πτήσεων, η γερμανική αεροπορική εταιρεία θα προσθέσει δύο επιπλέον εβδομαδιαίες πτήσεις από το Μόναχο, συνδέοντας τη Βαυαρία με την Ελληνική πρωτεύουσα συνολικά 23 φορές την εβδομάδα (3 καθημερινές πτήσεις και 2 επιπλέον εβδομαδιαίες πτήσεις).
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της κίνησης από/προς την Ελλάδα, για το εννιάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2014, ο αριθμός των επιβατών που έφτασαν στην Ελλάδα με τη Lufthansa ανήλθε σε περίπου 310.000 .

Όλες οι παραπάνω πτήσεις είναι ανοιχτές για κρατήσεις στις σελίδες των αντίστοιχων αεροπορικών εταιριών.

Ενώ, την παρουσία της στο Ελευθέριος Βενιζέλος θα εντείνει και η Ιταλική αεροπορική εταιρία  Volotea, που συνδέει πόλεις μικρού και μεσαίου μεγέθους της Ευρώπης με αεροσκάφη Boeing 727 με 125 θέσεις.
Σε ότι αφορά την ελλάδα οι προγραμματισμένες θέσεις υπολογίζονται σε 60.000 για το 2015.
Η Σαντορίνη, το Παλέρμο, η Πίζα/Τοσκάνη, το Μπάρι και η Βενετία, είναι οι 5 προορισμοί που θα εξυπηρετεί η Volotea από την Αθήνα.
Η εξέλιξη αυτή καταδεικνύει το ισχυρό στρατηγικό ενδιαφέρον της εταιρείας στην ελληνική αγορά, στην όποια έχει διαρκή παρουσία από το 2012, έχοντας ήδη μεταφέρει περισσότερους από 190.000 επιβάτες.
Από τον Απρίλιο 2015, η Volotea ξεκινά 5 νέα δρομολόγια από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών: Ένα δρομολόγιο αφορά σε προορισμό του εσωτερικού και τέσσερα σε προορισμούς στην Ιταλία. Συνολικά, αυτός είναι ο τρίτος χρόνος πτήσεων της Volotea στην Ελλάδα και ο πρώτος που η εταιρεία θα πετάξει προς / από την Αθήνα.
Το 2015, η Volotea θα ξεκινήσει πτήσεις σε δύο ακόμη αεροδρόμια στην Ελλάδα, τη Ζάκυνθο και τη Θεσσαλονίκη.

Από την ίδρυσή της έως σήμερα, η Volotea έχει μεταφέρει σχεδόν 4 εκατομμύρια επιβάτες στην Ευρώπη.