Τρίτη, Απριλίου 29, 2014

“Σαντορίνη Ενωτική Πορεία” - στον αείμνηστο Νικολό Δαμίγο

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδυασμού Σαντορίνη Ενωτική Πορεία” με επικεφαλής τον κ. Χάλαρη,

Οι λίγοι και οι πολλοί, οι γκρίζες φιγούρες και οι αυτόφωτοι άνθρωποι, αυτοί που μπορούν και οι ανίκανοι! Δεν πρόκειται για επίθεση, μα για μια διαπίστωση που την κάνουν όλοι όσοι στην ζωή τους δεν έχουν μάθει να κρύβονται.

Στην περίπτωση του Αυτοδιοικητικού Νικόλα Δαμίγου, οι συνάδελφοι που τον γνώρισαν, έζησαν, ανέπτυξαν παράλληλη δράση όσο ενεργούσε κι εκείνος στην Τ.Α. όφειλαν και οφείλουν να τον τιμούν με πράξεις.

Η ιστορία μας έχει αποδείξει ότι αμαυρωτές υπήρχαν πάντα, μικρόμυαλοι και μικρόψυχοι αρκετοί και αδιόρθωτοι, τις περισσότερες φορές ατιμώρητοι, μα αυτό που απαξιώνεται στην πράξη, δεν πρέπει να απαξιώνεται και στην συνείδηση στην θύμηση μας. Αυτό μπορούμε και πράττουμε όλοι κι εμείς από την θέση που θα κληθούμε να αναλάβουμε, δεν το ξεχνούμε. Το ξεχνούν οι κοντόθωροι και βιαστικοί οι παρόντες που θέλουν να κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους.

Καμία πλάκα δεν τιμά τον Νικολό καμία ονοματοδοσία δεν σηκώνει ψηλότερα το σθένος την αυταπάρνηση και την ικανότητα ενός ανθρώπου που απέδειξε ότι μπορεί να πράττει για το καλό του Τόπου του. Στο πέρασμα του χρόνου όμως, ένα όνομα γραμμένο κάπου στη μέση μιας πλατείας στην γωνία ενός δρόμου μια πινακίδα, κάνει τον περαστικό να ρωτήσει για τον άνθρωπο αυτό, ποιος ήταν, γιατί υπάρχει αυτό το όνομα εδώ.

Η μοναδική τιμή στο Νικολό Δαμίγο είναι η συνέχιση του παραδείγματος του έργου του κι αυτή του αξίζει. Εμείς σαν συνδυασμός θελήσαμε να αντλήσουμε λίγη από την θέληση του για δουλειά, μνημονεύοντας τον με αυτόν τον τρόπο. Να έχουμε κοντά μας το όνομα του, έστω κι αν η θέση είναι κενή, δεν είναι κενό το περιεχόμενο μιας ζωής ενός πανάξιου συναδέλφου. 

 Ακολουθεί το σχόλιο που δημοσιεύτηκε στις 28/04/2014 στον επίσημο ενημερωτικό ιστότοπο www.santonews.com  από την οικογένεια του αείμνηστου Νικόλαου Δαμίγου Προέδρου του Βουρβούλου:

Η Οικογένεια του Νικολάου Δαμίγου αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια τον συνδυασμό “ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ”. Το να μείνει κενή η θέση του ψηφοδελτίου στο όνομα του Νικόλα αποτελεί φόρο τιμής για την μνήμη του, αλλά και για μας την οικογένειά του.
Η τιμή επιστρέφεται πολλαπλάσια στον συνδυασμό “ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ” γιατί στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, που υπάρχει κρίση (κυρίως) αξιών, αποδεικνύει ότι κυριαρχείται από ανθρωπισμό, διδάσκει ήθος και στηρίζει αξίες.
Η τιμή αυτή αποτελεί ράπισμα για ένα μικρό τμήμα των συγχωριανών μας και κυρίως για τους σημερινούς εκπροσώπους του χωριού μας, αφού με την εν γένει συμπεριφορά τους όχι μόνον δεν τίμησαν αλλά αντίθετα ατίμασαν την μνήμη του Νικόλα.
Μερικοί από αυτούς φοβήθηκαν ότι μέλη της οικογένειάς μας θα κατήρχοντο στον εκλογικό στίβο και έπραξαν τις ατιμωτικές τους ενέργειες για να μας φέρουν σε αντιπαράθεση με τους υποστηρικτές τους.
Αποδείξαμε ότι δεν μας ενδιαφέρουν τα αξιώματα αλλά η μνήμη του δικού μας ΑΝΘΡΩΠΟΥ, που τελικά με την δική σας απότιση τιμής απεδείχθη για άλλη μια φορά ότι ήταν σύμβολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Να είστε καλά και σας ευχαριστούμε για την τιμή στον ΝΙΚΟΛΑ ΔΑΜΙΓΟ.
Να είστε καλά που διδάσκετε ήθος, ευπρέπεια, εντιμότητα και ευγνωμοσύνη σ’ αυτή την δύσκολη για όλους μας χρονική στιγμή.
Ευχόμαστε και η μικρή μερίδα των συγχωριανών μας να παραδειγματιστεί από την δική σας συμπεριφορά και να πράξουν ανάλογα, να επιδείξουν τουλάχιστον ντροπή και έμπρακτα να δείξουν την μεταμέλειά τους.
Οικογένεια Νικολάου Δαμίγου.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,  Γεώργιος Α. Χάλαρης, Υποψήφιος Δήμαρχος Σαντορίνης