Παρασκευή, Μαΐου 02, 2014

με γρήγορους ρυθμούς τα έργα υπογειοποίησης των καλωδίων της ΔΕΗ σε πολλές περιοχές της Σαντορίνης

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν και ολοκληρώνονται πολλά από τα έργα υπογειοποίησης των καλωδίων της ΔΕΗ σε πολλές περιοχές της Σαντορίνης, στο πλαίσιο της συμφωνίας της Επιχείρησης και του Δήμου Θήρας, ως ανταποδοτικών ωφελημάτων των διακοπών στην ηλεκτροδότηση του νησιού τον Αύγουστο του 2013.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας που συνοδεύεται από χαρακτηριστικές φωτογραφίες της περιοχής,                
Το έργο της υπογείωσης των καλωδίων της ΔΕΗ στην καλντέρα των Φηρών ολοκληρώθηκε μέσα σε χρόνο ρεκόρ αλλάζοντας καθοριστικά το τοπίο.

Ανάλογες εργασίες πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα στο Εμπορείο και συγκεκριμένα στον δρόμο που περνά μπροστά από το Δημοτικό σχολείο και οδηγεί στον παραδοσιακό οικισμό, ενώ αναμένεται να συνεχιστούν σε σημεία της κεντρικής πλατείας και του παραδοσιακού οικισμού.

Με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών στο Μεγαλοχώρι, αυτήν την εποχή και από πλευράς Δήμου Θήρας πραγματοποιείται η πλακόστρωση των δύο κεντρικών δρόμων στο εσωτερικό του παραδοσιακού οικισμού του Μεγαλοχωρίου, έργο που αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα.

Αξίζει να ειπωθεί ότι μερικές από τις φωτογραφίες των περιοχών του νησιού που έχουν απαλλαγεί από τις κολώνες της ΔΕΗ και τα καλώδια, έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο αποκομίζοντας θετικότατα σχόλια.

Για το θέμα της συνεργασίας ΔΕΗ – Δήμου Θήρας έχουν πραγματοποιηθεί οι εξής αναρτήσεις:  

Τρίτη, Οκτωβρίου 15, 2013 σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ ΔΕΗ Α.Ε. και Δήμου Θήρας
 Παρασκευή, Δεκεμβρίου 13, 2013 με γρήγορους ρυθμούς προχωρά το έργο της υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ στο Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης
Παρασκευή, Ιανουαρίου 10, 2014 ξεκίνησε η υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ και στα Φηρά της Σαντορίνης
Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2014 ολοκληρώθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της η υπογείωση των καλωδίων της ΔΕΗ στο Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης