Τετάρτη, Απριλίου 30, 2014

συνάντηση εργασίας του Eπιμελητηρίου Κυκλάδων με το συνδυασμό «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο»

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Απριλίου, επίσκεψη του συνδυασμού «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» στο Επιμελητηρίο Κυκλάδων, με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, κατά την διάρκεια της οποίας ο κ. Χατζημάρκος, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο χωρικό αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, κ. Γεώργιο Λεονταρίτη, την υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο Σύρου, κα. Χριστιάννα Πάπιτση, τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Σύρου, κ. Γιάννη Κουζούπη και άλλα στελέχη του συνδυασμού, συναντήθηκε με κλιμάκιο του Επιμελητηρίου με επικεφαλής τον Πρόεδρο, κ. Γιάννη Ρούσσο, καθώς και τον Α’ Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου, κ. Λεονάρδο Ρούσσο, τον Διευθυντή του Επιμελητηρίου, κ. Αλέξη Τσιάντη και άλλα στελέχη του Επιμελητηρίου.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος, εξέφρασε την οικειότητα που αισθάνεται με τον Επιμελητηριακό χώρο λόγω της θητείας του ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου. Στη συνέχεια παρουσίασε τις κύριες γραμμές και βασικούς στόχους του συνδυασμού «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο», δίνοντας έμφαση στον ρεαλιστικό επιχειρησιακό σχεδιασμό και στην ορθή αξιοποίηση του ΕΣΠΑ 2014-2019. Κλείνοντας πήρε  θέση υπέρ της διασφάλισης της επιβίωσης και ενδυνάμωσης του Επιμελητηριακού θεσμού και δήλωσε την επιθυμία του για στενή συνεργασία με τα Επιμελητήρια τα οποία θεωρεί «συνδιαμορφωτές πολιτικών δημόσιας διοίκησης και αγοράς» προς μια κοινή πορεία επανεκκίνησης της οικονομίας και της τοπικής επιχειρηματικότητας με εξειδικευμένο σχεδιασμό για κάθε νησί. 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κ. Ρούσσος παρουσίασε τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Επιμελητηρίου και την επένδυση που έχει γίνει για την εύρυθμη λειτουργία του φορέα, τόσο σε επίπεδο βασικών υπηρεσιών όσο και σε επίπεδο τεχνολογικά προηγμένων υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, όπως την κατάρτιση και τις υπηρεσίες ψηφιακής προβολής των μελών του. Αναφέρθηκε στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες στα νησιά των Κυκλάδων, απόρροια πολιτικών αποφάσεων που ολοένα και εντείνουν τα προβλήματα της νησιωτικότητας αντί να τα επιλύουν.  Κλείνοντας ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ευχήθηκε σε μελλοντικές συνεργασίες που οδηγούν σε τροχιά υγιούς οικονομικής ανάπτυξης της όλης περιοχής προς όφελος της νησιωτικής κοινωνίας. 

Πηγή : www.e-kyklades.gr