Πέμπτη, Οκτωβρίου 30, 2014

συναντήσεις με θέμα την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα έχει ξεκινήσει ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Πολιτικής – Πρωτογενή Τομέα και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου κ. Ζαννετίδης

Σειρά συναντήσεων με εκλεγμένους στον πρώτο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα έχει ξεκινήσει ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Πολιτικής – Πρωτογενή Τομέα και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου κ. Ζαννετίδης.

Μεταξύ των θεμάτων που έχουν μέχρι σήμερα συζητηθεί στις συσκέψεις του κατά την διάρκεια επισκέψεων σε νησιά είναι η δημιουργία και υποστήριξη ομάδων καλλιεργητών, με συγκεκριμένες και στοχευμένες τοπικές παραγωγές προϊόντων, που θα τελούν υπό την παρακολούθηση και εποπτεία των υπηρεσιών της Περιφέρειας αλλά και του Δήμου της κάθε περιοχής, ως πολιτική εφαρμογή για την ανάδειξη, απόδοση ταυτότητας και προώθηση στην αγορά υψηλής ποιότητας προϊόντων.
Οι καλλιέργειες αφορούν σε κτήματα διαχείρισης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, τα οποία θα παραχωρηθούν σε καλλιεργητές.

Παράλληλα, από τις συναντήσεις έγινε γνωστή πρωτοβουλία του ΙΝΚΑ που θα περιλαμβάνει και νησιά της Π.Ν.Α. σύμφωνα με την οποία θα δημιουργηθούν κέντρα προστασίας επισκεπτών που προγραμματίζεται να λειτουργήσουν την Άνοιξη του 2015. Τα κέντρα θα λειτουργήσουν με την συνεργασία της Π.Ν.Α. και των Δήμων των νησιών.

Μέχρι στιγμής οι συναντήσεις του κ. Ζαννετίδη έχουν πραγματοποιηθεί σε Ρόδο και Νάξο.


Για πληροφορίες : 22413 64900 – 3 / F.Zanetidis@pnai.gov.gr