Δευτέρα, Οκτωβρίου 20, 2014

ανακοίνωση του Δήμου Θήρας για τα αδέσποτα

Σύμφωνα με το κείμενο,

Το τελευταίο διάστημα πολλοί συμπατριώτες μας έχουν καταγγείλει στον δήμο  ότι αδέσποτες αγέλες σκύλων   έχουν επιτεθεί σε ανθρώπους , σε στάβλους  και σε αυλές σπιτιών  έχοντας  θανατώσει μεγάλο  αριθμό οικόσιτων ζωντανών.

Η προσπάθεια του δήμου  ώστε να προστατέψει  τους κατοίκους  και τις περιουσίες τους  περιορίζοντας και εξαλείφοντας  φαινόμενα  τέτοιων επιθέσεων  είναι δεδομένη.

Όπως    δεδομένη είναι και η προσπάθεια που καταβάλει,  ώστε να προστατέψει και αυτά τα εγκαταλειμμένα και πεινασμένα αδέσποτα που σε πολλές περιπτώσεις δεν ευθύνονται για τα προβλήματα που δημιουργούν  στην  προσπάθεια τους  να επιβιώσουν. Και δεν ευθύνονται γιατί είναι δικό μας δημιούργημα, εμείς τα εγκαταλείψαμε και εμείς τα οδηγήσαμε στο να έχουν επιθετική συμπεριφορά !!

Σαν αρμόδιος αντιδήμαρχος κάνω έκλυση  προς όλους εμάς εάν για κάποιο λόγο δεν θέλουμε άλλο το κατοικίδιο μας ποτέ και σε καμία περίπτωση να μην το εγκαταλείψουμε γιατί και το κατοικίδιο εκτίθεται σε κινδύνους, και προβλήματα  σε άλλους συνανθρώπους μας δημιουργούμε.

Ας κάνουμε λοιπόν  μια προσπάθεια να το δωρίσουμε   σε κάποιον που πιθανόν να το θέλει και αν αυτό δεν γίνει τότε ας απευθυνθούμε σ την αρμόδια υπηρεσία του δήμου τηλ 22860 25847 ώστε να το περιθάλψει και να του εξασφαλίσει στέγη, τροφή και φροντίδα.


Αντιδήμαρχος  Θήρας, Κυριαζής  Γεώργιος