Πέμπτη, Οκτωβρίου 23, 2014

πρόσκληση του Δήμου Θήρας σε φορείς με σκοπό την σύσταση επιτροπής τουρισμού

Πρόσκληση στο σύνολο των επαγγελματικών συλλόγων, φορέων και ενώσεων απευθύνει ο Δήμος Θήρας με σκοπό την σύσταση «επιτροπής τουρισμού» όπως προβλέπει ο Νόμος Ν. 3852/2010 για τους Δήμους τουριστικών περιοχών.

Σύμφωνα με την νομοθεσία στους τουριστικούς Δήμους προβλέπεται η συγκρότηση επιτροπής για την επεξεργασία και εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο θεμάτων τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του Δήμου.

Η πρόσκληση απευθύνεται στην Ένωση ξενοδόχων Σαντορίνης, στον Σύλλογο ενοικιαζομένων δωματίων «Ατλαντίδα», στον Σύλλογο Εμπόρων Σαντορίνης, στο Σωματείο Νότιας Σαντορίνης, στην Ένωση λεμβούχων Θήρας, στην Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών προϊόντων, στον Σύλλογο οινοποιών Θήρας, στο Σωματείο τουριστικών επαγγελμάτων Σαντορίνης, στο Σωματείο επιχειρήσεων ενοικιαζομένων αυτοκινήτων, στους τουριστικούς πράκτορες, στον συνεταιρισμό ταξί Σαντορίνης, στο ΚΤΕΛ Θήρας, στον Σύλλογο εστιατόρων Θήρας, στους ναυτικούς πράκτορες, και στην Ένωση ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων Καμαρίου. 

Σύμφωνα με την πρόσκληση, οι παραπάνω φορείς καλούνται να ορίσουν έναν εκπρόσωπό τους προκειμένου το Δημοτικό Συμβούλιο να συγκροτήσει την επιτροπή.

Σύμφωνα με την πρόσκληση παρακαλούνται οι φορείς να ορίσουν ως εκπροσώπους άτομα που να έχουν την κατάρτιση αλλά και τα χρονικά περιθώρια καθ όλη την διάρκεια του χρόνου να συμμετάσχουν στις συνεδριάσεις της επιτροπής με δεδομένο ότι φιλοδοξεί να αποτελέσει σημαντικό γνωμοδοτικό όργανο σε θέματα διαχείρισης και προβολής του τουρισμού στην Σαντορίνη.