Τρίτη, Οκτωβρίου 21, 2014

η γιορτή του Αγίου Αρτεμίου στην Σαντορίνη (20.10)

Πολλές είναι στην Σαντορίνη οι εκκλησίες που γιορτάζουν στο όνομα του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, στις 20 Οκτωβρίου, Άγιος ο οποίος θεωρείται και αποτελεί Προστάτη του Σώματος της Αστυνομίας, και ως εκ τούτου η 20η Οκτωβρίου γιορτάζεται ως «Ημέρα της Αστυνομίας».

Από την σελίδα «Αρμενιστής» μπορείτε να ενημερωθείτε για την γιορτή που πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία του Αγίου Αρτεμίου στο Καμάρι, την Δευτέρα 20.10.2014.

Στην σελίδα υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο από την γιορτή.

Την σελίδα μπορείτε να την δείτε στην διεύθυνση : http://armenisths.blogspot.gr/2014/10/20102014.html
Στην Σαντορίνη υπάρχουν περισσότερες από 5 εκκλησίες που γιορτάζουν στην μνήμη του Αγίου Αρτεμίου, οι εξής :

Ο Άγιος Αρτέμιος στο Καμάρι, ο μικρός ναός του Αγίου Αρτεμίου βρίσκεται κάτω και αριστερά από το ξεκίνημα του ανηφορικού δρόμου για την Αρχαία Θήρα.
Ο Άγιος Αρτέμιος στον Βουρβούλο Σαντορίνης, βρίσκεται στην περιοχή "Στενό", έξω από το χωριό του Βουρβούλου, αριστερά και πιο μέσα επί του δρόμου Βουρβούλου Οίας.
Ο Άγιος Αρτέμιος στον Καρτεράδο Σαντορίνης.  Ο ναός του Αγίου Αρτεμίου βρίσκεται επί του επαρχιακού δρόμου Φηρά - Καμάρι στην περιοχή του Καρτεράδου
και κατασκευάστηκε πρίν από 10 περίπου χρόνια με μέριμνα του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας.
Ο Άγιος Αρτέμιος στο Ημεροβίγλι Σαντορίνης
Στον ιερό ναού του Αγίου Εφραίμ Ημεροβιγλίου, βρίσκεται η εικόνα του Αγίου Αρτεμίου, όπου γιορτάστηκε και φέτος με ιδιαίτερη λαμπρότητα ο Άγιος Αρτέμιος.



Παράλληλα, η 20η Οκτωβρίου έχει θεσμοθετηθεί με απόφαση της πολιτείας ως «Ημέρα της Αστυνομίας» ενώ παράλληλα και ως ημέρα που τιμάται ο προστάτης του Σώματος Άγιος Αρτέμιος.

Για το λόγο αυτό τελέστηκε χθές (20-10-2014) το πρωί, δοξολογία σε Ιερούς Ναούς στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Περιφέρειάς μας, στην οποία παραβρέθηκαν οι Αρχές, οι τοπικοί φορείς, αντιπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού, καθώς και οι απόστρατοι του Σώματος.


Επισημάνεται ότι, στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού πραγματοποιείται από 14 έως 22.10.2014, πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, με μέριμνα της Διεύθυνσης Υγειονομικού, για την Τράπεζα αίματος του Σώματος και για παιδιά που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.