Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 19, 2014

ένα ακόμη δημοσίευμα για τον Πέτρο Νομικό το .. ελληνικό χρέος, αλλά και την μπύρα Volcan

Σύμφωνα με ανάρτηση της σελίδας http://www.protothema.gr/Stories/article/410431/petros-nomikos-o-efoplistis-svinei-to-hreos-kai-kernaei-bires/ σε κείμενο της κ. Λεμονιά (16.9.2014)

Πέτρος Νομικός: Ο εφοπλιστής σβήνει το χρέος και κερνάει μπίρες

Ξαναβρέθηκε στην επικαιρότητα όταν τον Αύγουστο μέσω του οργανισμού Greece Debt Free (Ελλάδα Χωρίς Χρέος), τον οποίο ο ίδιος ίδρυσε, ξεχρέωσε μέρος του εθνικού μας δανεισμού. Σαραντάρης, κοσμοπολίτης και επιτυχημένος επιχειρηματίας, κινείται μεταξύ Λονδίνου, Αθήνας και Νέας Υόρκης και μεταδίδει την αγάπη του για τη Σαντορίνη μέσωτης ελληνικής μπίρας Volkan.

Σύμφωνα με τον κ. Νομικό,

To Greece Debt Free συνεχίζει το έργο του, εξακολουθούμε να βοηθάμε τους Ελληνες να σώσουν χρήματα, μειώνοντας σιγά-σιγά το χρέος. Πρόσφατα μάλιστα, το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ, προϊόν της Coca-Cola 3Ε, έγινε μέγας υποστηρικτής προσφέροντας το ποσό των 150.000 ευρώ. Με αυτά τα χρήματα το Greece Debt Free -Ελλάδα Χωρίς Χρέος- εξαγόρασε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου ονομαστικής αξίας περίπου 300.000 ευρώ, τα οποία ακυρώθηκαν και δωρίστηκαν στην κυβέρνηση στις 6 Αυγούστου 2014. Η δωρεά της Coca-Cola 3Ε αντιστοιχεί σε περίπου 468.000 ευρώ (300.000 ευρώ ονομαστική αξία ομολόγων και περίπου 168.000 ευρώ σε επιτόκια ομολόγων λήξης το 2042).

«Οι ξένοι ρωτάνε πώς είναι τα πράγματα στην Ελλάδα κι αν οι άνθρωποι υποφέρουν. Αναφέρονται στις καλές εποχές και στις διακοπές που έκαναν στη χώρα μας, από τις οποίες διατηρούν τις καλύτερες αναμνήσεις. Εχουν σταματήσει να μιλάνε για ευθύνες και πολιτική. Σέβονται και στηρίζουν τους Ελληνες»

Οι άνθρωποι εκπλήσσονται που υπάρχει ένας φορέας ο οποίος επιτελεί τον συγκεκριμένο σκοπό. Δεν είμαστε αφελείς ώστε να πιστεύουμε ότι μπορούμε να καταστήσουμε την Ελλάδα χωρίς κανένα χρέος, απλώς στέλνουμε ένα μήνυμα στον κόσμο ότι οι Ελληνες έχουμε αναλάβει δράση. Παρ’ όλα αυτά, κανένας ευφυής και καλοπροαίρετος δεν θα αποκαλούσε την ομάδα του GDF τρελή. Μας έχουν στηρίξει Ελληνες και Ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες της δημόσιας πολιτικής, όπως και διεθνείς ακαδημαϊκοί.

Σχετικά με την μπύρα Volcan ο κ. Νομικός αναφέρει ότι,


Τoν χειμώνα του 2011, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής μου στο νησί, συνέλαβα την ιδέα της δημιουργίας μιας αυθεντικής σαντορινιάς μάρκας, κάτι που τόσο εγώ όσο και οι κάτοικοι του νησιού επιθυμούσαμε εδώ και χρόνια. Στη Σαντορίνη, λόγω του ξεχωριστού κλίματος και του ηφαιστειογενούς εδάφους, αναπτύσσονται μοναδικά προϊόντα με σπάνιες και έντονες γεύσεις. Ως απόγονος πέμπτης γενιάς οινοπαραγωγών της Σαντορίνης, γνωρίζω πολλές από τις κρυφές παραδοσιακές γεύσεις του νησιού και των γύρω περιοχών και έτσι αποφάσισα να δημιουργήσω ένα εξαιρετικό, πρωτότυπο προϊόν που θα μπορούσε να εμπνεύσει τους ανθρώπους, αλλά και να τους συστήσει μοναδικά ντόπια προϊόντα και εγχώριες παραδόσεις. Η πρωτοποριακή αυτή ιδέα επιδιώκει να δώσει το έναυσμα και σε άλλους Ελληνες παραγωγούς να δημιουργήσουν υψηλής ποιότητας προϊόντα για εξαγωγή, υποστηρίζοντας την πλούσια αγροτική κληρονομιά της Ελλάδας.