Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 17, 2014

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΕΧΝΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ - Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου, 17:00 – 20:00

Το «Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης» (Santorini Arts Factory), σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και τον Δήμο Θήρας, διοργανώνει στο πλαίσιο του εβδομαδιαίου Αφιερώματος στην Ισότητα και την Ενδοοικογενειακή Βία, ένα πρωτότυπο εικαστικό εκπαιδευτικό εργαστήριο για παιδιά δημοτικού, με θέμα την Ισότητα και τις Ενδοοικογενειακές Σχέσεις.

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με έργα σημαντικών ζωγράφων όπως οι Picasso, Cassatt και Matisse, που έχουν ως θεματολογία την οικογένεια, το ρόλο του πατέρα και το ρόλο της μητέρας. Με αφορμή τα ερεθίσματα των παιδιών από την προβολή των έργων, θα τα αναλύσουν και θα συζητήσουν, και εν συνεχεία θα δημιουργήσουν τα δικά τους, τα οποία θα εκτεθούν την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014 στο Εργοστάσιο Τεχνών στη Βλυχάδα.

Το Εργαστήριο μπορούν να παρακολουθήσουν παιδιά όλων των τάξεων του δημοτικού σχολείου, καθώς θα δημιουργηθούν τρία διαφορετικά τμήματα υπό την επιμέλεια και καθοδήγηση εικαστικών και παιδαγωγών. Τα τρία τμήματα χωρίζονται βάσει ηλικίας και θα δημιουργήσουν έργα διαφορετικής θεματολογίας. Συγκεκριμένα:

ΠΡΩΤΟ ΤΜΗΜΑ: Για παιδιά Α’ και Β’ Δημοτικού
Ζωγραφική με θέμα: «Ζωγραφίζω την οικογένειά μου»
ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΜΗΜΑ: Για παιδιά Γ’ και Δ’ Δημοτικού
Ζωγραφική με θέμα: «Ζωγραφίζω ένα πρόσωπο που αγαπώ πολύ»
ΤΡΙΤΟ ΤΜΗΜΑ: Για παιδιά και  ΣΤ’ Δημοτικού
Ζωγραφική με θέμα: «Ζωγραφίζω έναν Άντρα», «Ζωγραφίζω μία Γυναίκα»

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Η είσοδος για το Εκπαιδευτικό Εικαστικό Εργαστήριο είναι ελεύθερη.
Για κρατήσεις θέσεων παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 22860 85141.

Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης
Παλιό Εργοστάσιο Τομάτας «Δ. Νομικός»

Τ: 22860 85141, Ε:  info@santoriniartsfactory