Δευτέρα, Αυγούστου 18, 2014

συνεχίζεται με ενθαρρυντικά αποτελέσματα η δράση του προγράμματος LIFE-AMMOS σε 150 περιοχές στην ελλάδα μεταξύ των οποίων και στην παραλία της Περίσσας, στην Σαντορίνη

Από τα μέσα του Ιουλίου είναι ανοιχτό παρέχοντας πληροφορίες και ενημερωτικό υλικό καθώς και έτοιμα για χρήση χάρτινα σταχτοδοχεία, το ενημερωτικό στάντ του προγράμματος LIFE-AMMOS στην παραλία της Περίσσας, στην Σαντορίνη.

Το στάντ δημιουργήθηκε με σκοπό την ενημέρωση των λουομένων και επισκεπτών της παραλίας στο να διατηρούν την ακτή καθαρή χωρίς αποτσίγαρα και άλλα απορρίμματα.

Το στάντ θα είναι ανοιχτό παρέχοντας σε κάθε ενδιαφερόμενο επισκέπτη καθώς και στους επιχειρηματίες της περιοχής, ενημερωτικό υλικό σχετικά με την αποφυγή απόρριψης αποτσίγαρων στις ακτές, το διάστημα 13.6 – 15.9.2014 τις Παρασκευές, τα Σάββατα και τις Κυριακές και το δεκαπενθήμερο 1-15.8.2014 ,  καθημερινά.

Ήδη για την δράση έχουν ενημερωθεί οι επιχειρηματίες της περιοχής ενώ έχουν κληθεί να συμπληρώσουν ειδικά ερωτηματολόγια σχετικά με τις συνήθειες του καπνίσματος και της αντιμετώπισης των αποτσίγαρων.

Στην υλοποίηση του προγράμματος συμμετέχουν σε τοπικό επίπεδο η η ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. , ο Δήμος Θήρας και το Σωματείο Τουριστικών Επιχειρήσεων της Nότιας Σαντορίνης.

Οι δράσεις του προγράμματος LIFE-AMMOS στοχεύουν στην προβολή της Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και παιδείας των κατοίκων και επιχειρήσεων της περιοχής, στην διασφάλιση της περιβαλλοντικής ποιότητας της ακτής και συνεπώς της ποιότητας του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος, στην ανάσχεση των αρνητικών συνεπειών και στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών πιέσεων που προκαλούνται από τη συνεχή τουριστική ανάπτυξη, και στην προβολή της περιοχής και του Δήμου μέσω της συμμετοχής στο περιβαλλοντικό Πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο πρόγραμμα από πλευράς Κυκλάδων συμμετέχουν η Σαντορίνη και η Πάρος ενώ τα σημεία δραστηριοτήτων στην Ελλάδα είναι 150.

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των μετρήσεων για την παραλία της Περίσσας στην Σαντορίνη μπορείτε να τα δείτε εδω : http://life-ammos.gr/core/uploads/2013/12/LIFE-AMMOS_Inventory-Report_Perissa_Thiras.pdf 

Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να ενημερωθείτε στην διεύθυνση : http://www.life-ammos.gr/