Παρασκευή, Αυγούστου 22, 2014

τα «Ηφαίστεια 2014»

Πλουσιότερα, περισσότερα και πιο θεαματικά από κάθε άλλη φορά, έκριναν οι χιλιάδες επισκέπτες του νησιού που τα παρακολούθησαν από διάφορα σημεία της καλντέρας της Σαντορίνης, τα φετινά Ηφαίστεια, την ετήσια καθιερωμένη εκδήλωση στην οποία με εκατοντάδες βεγγαλικά που εκτοξεύονται από τον ηφαίστειο, πραγματοποιείται η εικονική αναπαράσταση της έκρηξης του ηφαιστείου.

Η εκδήλωση αναμένεται κάθε χρόνο με μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς κατοίκων, επαγγελματιών και επισκεπτών της Σαντορίνης, συγκεντρώνοντας το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του νησιού σε σημεία της καλντέρας, ώστε να θαυμάσουν το όμορφο και εντυπωσιακό θέαμα, ενδεχομένως με την συνοδεία τοπικών εδεσμάτων και κρασιού, αλλά και καλής παρέας, με την φετινή εκδήλωση να κρίνεται και να χαρακτηρίζεται ως η εντυπωσιακότερη των τελευταίων ετών.

Τα φετινά ηφαίστεια λόγο και της έκτασης της δημοσιότητας που έχει πάρει η εκδήλωση παρακολούθησαν, φωτογράφησαν και βιντεοσκόπησαν πολλοί επισκέπτες του νησιού, αρκετοί εκ των οποίων επαγγελματίες του χώρου των media, αλλά και «απλοί» ιδιώτες ή χρήστες του internet, οι οποίοι ήδη επεξεργάζονται το υλικό τους, μεγάλο μέρος του οποίου κάνει τον .. γύρο του διαδικτύου!
Στο πλαίσιο της φαντασμαγορικής εκδήλωσης, όπως άλλωστε χαρακτηρίζεται κάθε χρόνο από τον τοπικό, τον ελληνικό και τον διεθνή Τύπο, πραγματοποιείται η εικονική αναπαράσταση της προϊστορικής έκρηξης του Ηφαιστείου με την ρίψη δεκάδων πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών απο το Ηφαίστειο και τα Φηρά.

Η εκδήλωση χρόνο με τον χρόνο αποκτά περισσότερους φίλους σε .. ολόκληρο τον κόσμο που απολαμβάνουν τις εντυπωσιακές εικόνες της «αναπαράστασης της ηφαιστειακής έκρηξης» απο τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και τα café των Φηρών καθώς και από … οπουδήποτε κι αν βρίσκονται ανα τον κόσμο, μιας και δεν είναι λίγοι οι φίλοι και οι επισκέπτες του νησιού που αναμεταδίδουν το event σε .. real time μέσω των social media από τις φορητές συσκευές τους..