Παρασκευή, Φεβρουαρίου 07, 2014

επιστολή Δημάρχου Θήρας προς Υπουργό κ. Δένδια για την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας

Επιστολή απέστειλε ο Δήμαρχος Θήρας προς τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια, με την οποία καλεί σε άμεση στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας. Στην από 5.2.2014 επιστολή του ο Δήμαρχος αναφέρει:

«Επανειλημμένως, με έγγραφα μας και με επισκέψεις του υπογράφοντος στον προκάτοχό σας και στον πρώην Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, έχουμε επισημάνει την αναγκαιότητα στελέχωσης του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας.

Ως γνωρίζετε, η Σαντορίνη αποτελεί τον πρώτο και εμβληματικό τουριστικό προορισμό της χώρας. Υποδέχεται ετησίως ένα εκατομμύριο οκτακόσιες χιλιάδες περίπου επισκέπτες και έχει να αντιμετωπίσει την εγκληματική δράση, τα πολύ σημαντικά αστικού τύπου προβλήματα και τον έλεγχο ασφαλείας του διεθνούς αεροδρομίου του νησιού το οποίο έχει συνεχή λειτουργία.

Τους τελευταίους μήνες μετατέθηκαν και τελούν υπό συνταξιοδότηση τέσσερα (4) στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Όπως φαίνεται και στο έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων η υποστελέχωση των Αστυνομικών Τμημάτων Κυκλάδων είναι σημαντική. Η απεικονιζόμενη κατά 35% έλλειψη προσωπικού στο Αστυνομικό Τμήμα Θήρας, δεν αποδίδει την πραγματικότητα αφού ως φαίνεται ο Οργανισμός Εσωτερικής Λειτουργίας του συγκεκριμένου τμήματος έγινε όταν οι ανάγκες στελέχωσης του ήταν διαφορετικές. Λάβετε δε υπόψη σας ότι ο σημαντικότερος τουριστικός προορισμός της χώρας δεν έχει όπως έχουν άλλοι τόποι Τουριστική Αστυνομία.

Παρακαλούμε για την άμεση στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας με επαρκές προσωπικό ώστε να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων των νησιών μας καθώς και την περαιτέρω εποχιακή ενίσχυση ενόψει της τουριστικής περιόδου, η οποία άρχεται την 1η Μαρτίου κάθε έτους και διαρκεί έως τις 30 Νοεμβρίου, κάθε έτους.

Ανησυχούμε καθώς ένα αρνητικό περιστατικό που συμβαίνει στο νησί μας λαμβάνει διαστάσεις τεράστιες, αμέσως και δυσανάλογες ως προς το μέγεθος του πολλές φορές, καθώς η Σαντορίνη είναι, ως προείπαμε, ο σημαντικότερος και πιο γνωστός τουριστικός προορισμός.
Τελούμε σε ανησυχία και αναμονή των θετικών, ελπίζουμε, αποφάσεών σας».