Δευτέρα, Φεβρουαρίου 03, 2014

ο Μπενέτος Σταύρου ο υποψήφιος του Συριζα για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Στην υποψηφιότητα του Μπενέτου Σταύρου, δημάρχου Λειψών, κατέληξε η κεντρική επιτροπή του Συριζα που επεξεργάστηκε τις προτάσεις και τις υποψηφιότητες που τις κατατέθηκαν για το σύνολο της χώρας σε ότι αφορά τις εκλογές για την ανάδειξη περιφερειαρχών.

Σε ότι αφορά την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, οι αρχικές προβλέψεις αλλά και εκτιμήσεις που ήθελαν υποψήφιος Περιφερειάρχης να τίθεται ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Συρμαλένιος ανατράπηκαν, μετά την πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας να προκρίνει την υποψηφιότητα του κ. Σταύρου σημερινού δημάρχου Λειψών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υποστήριξη και πρόκριση της υποψηφιότητας του δημάρχου Λειψών κ. Σταυρου, φέρεται να προέκυψε ως αποτέλεσμα των απόψεων ότι η υποψηφιότητα του κ. Συρμαλένιου θα διέκοπτε την κατά γενική ομολογία επιτυχημένη και παραγωγική του δραστηριότητα ως βουλευτή Κυκλάδων, ενώ συνολικότερα η γραμμή του κόμματος ήταν στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν νέα πρόσωπα  ή τουλάχιστο να μην ανατραπούν οι υφιστάμενες ισοροπίες καθώς και το έργο που παράγεται στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Ο κ. Σταύρου εξελέγει δήμαρχος του μικρού νησιού των Δωδεκανήσων στις εκλογές του 2010 για έβδομη συνεχόμενη φορά.