Σύμφωνα με το
κείμενο της σελίδας : http://www.brewbound.com/news/2013/greeces-santorini-brewing-co-releases-its-first-beer-in-the-u-s
Η Σαντορίνη πέρα
από την ανα τον κόσμο γνωστή φυσική ομορφιά και το επίπεδο των υπηρεσιών της σε
ότι αφορά την φιλοξενία των επισκεπτών, απέκτησε και την πρώτη της ζυθοποιεία
την Santorini Brewing Co. που παράγει διαφόρων τύπων μπύρες οι οποίες
δημιουργούνται και από τοπικά συστατικά όπως το μέλι!
Η ετήσια
παραγωγή της Santorini Brewing Co. φτάνει τα 75.000 λίτρα .
Η Santorini
Brewing Co. αποτελείται από τους Γιάννη Παρασκευόπουλο, οινοποιό της Γαία
οινοποιητική, την Majda Anderson από την California που τα τελευταία χρόνια
μένει μόνιμα στο νησί, Steven Daniels από την Βρετανία που πλέον ασχολείται με
το εμπόριο κρασιού και τον Σέρβο Boban Krunic, ζυθοποιό.
Αυτή τη στιγμή
παράγονται 3 τύποι μπύρας η κίτρινη, η κόκκινη και η crazy donkey εκ των οποίων
εξαγώγιμη είναι η Crazy Donkey IPA.
Στα τέλη του
φετινού Οκτωβρίου η Santorini Brewing Co εξήγαγε την πρώτη Crazy Donkey IPA
στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην Νέα Υόρκη με την υποστήριξη ελλήνων εισαγωγέων
με έδρα την Νέα Υόρκη.
Στην συνέχεια
του άρθρου αναφέρονται τα ιδιαίτερα συστατικά της, οι βαθμοί, η συσκευασία και
το κόστος της.
Η μπύρα θα διατίθεται
στις ΗΠΑ σε μικρές ποσότητες και η εισαγωγές θα γίνονται μόνο κατά την διάρκεια
του χειμώνα μιας και το καλοκαίρι η παραγωγή θα καλύπτει τις τοπικές ανάγκες
στην κατανάλωση.
Η μπύρα θα
διατίθεται στις ΗΠΑ σε συγκεκριμένα σημεία πώλησης ενω οι ενδιαφερόμενοι να την
προμηθευτούν μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Ανδρέα Ιγγλέση στην διεύθυνση andrea@atheneeimporters.com
Για πληροφορίες
οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το ζυθοποιείο στην σελίδα : www.santorinibrewingcompany.gr
Greece’s Santorini Brewing Co. Releases its First Beer in the U.S.
Santorini is known for its natural beauty, deep blue
seas, progressive food & wine scene and now beer. Beer? Each year
tourists make the ascent from the port up to the main town of Fira on the back of a donkey. As a result,
the donkey has become the beloved & ubiquitous symbol of the island. In
2011, Santorini Brewing CO opened its doors on the road from the airport to the
quaint beachside town of Kamari
and created the Donkey beers. The brewery has an annual production capacity of 75,000 liters .
Santorini Brewing Co is a made up of four partners –
Yiannis Paraskevopoulos, winemaker for GAIA Wines, Majda Anderson, an ex-pat
Californian now living on Santorini year-round, Steven Daniels of the UK and
formerly a wine buyer of Odd Bins, and lastly, Boban Krunic, the Serbian born
brewer.
There are three styles of beer currently in production
– Yellow, Red & Crazy Donkey. Only Crazy Donkey IPA is available for
export.
In late October 2013, Santorini Brewing Co has
exported its first batch of Crazy Donkey IPA into the US through NY-
based Athenee Importers, the country’s oldest family owned importer of premium
alcoholic beverages from Greece
into the US .
Crazy Donkey is Greece ’s
first IPA and is produced with five kinds of hops, including Motueka from New Zealand and Carcade from Oregon . The beer has 6.5% ABV and an IBU of
50. Crazy Donkey is sold in 750ml glass bottles and retails for approximately
$35-$40 a bottle. Crazy Donkey will be available in the United States
in small quantities (less than 100 cases per shipment) throughout the winter
months. Due to high local demand, the brewery will not export beer during the
tourist season.
Crazy Donkey will be available in select markets
across the United States
as supply permits. For more information, please contact Andrea Englisis at
516-505-4800 or via e-mail at: andrea@atheneeimporters.com
. The brewery’s slogan is: “Hip Hoppy Kick-Ass Ale”. You can find more
information on the brewery at: www.santorinibrewingcompany.gr