Παρασκευή, Μαΐου 31, 2013

συνατήσεις Γ. Μαχαιρίδη στην Σαντορίνη

Θέματα που απασχολούν τα νησιά μας και που είναι της αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συζήτησαν με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης υπεύθυνος σε θέματα Αγροτικής Οικονομίας, Αλιείας και Κτηνιατρικής κ. Αντώνης Χατζηιωάννου στο νησί της Σαντορίνης.

Ζητήματα όπως αυτά των φραγμάτων της Κρητηνίας και του Τσικαλαριού αλλά και των μικρότερων από αυτά όπως της Λέρου και του Καστελόριζου, η σύνδεση του Πρωτογενή Τομέα με τον Τουρισμό, η διαχείριση των δημόσιων αγροκτημάτων  καθώς και θέματα που άπτονται της νέας Κ.Α.Π. (Κοινή Αγροτική Πολιτική) πρόκειται να συζητηθούν στο νησί της Ρόδου κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης  επίσκεψης του  Υπουργού τον μήνα Ιούνιο.

Επίσης, την Σίκινο επισκέφθηκε το απόγευμα της 30ης  Μαΐου 2013 ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, στα πλαίσια της περιοδείας του στα νησιά των Κυκλάδων.
Τον Περιφερειάρχη συνόδευε ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Θήρας κ. Ηλίας Μάινας.
Ο κ. Μαχαιρίδης βρέθηκε στο χώρο του Δημαρχείου καθώς επίσης και στις Εγκαταστάσεις της Αφαλάτωσης.
Το μεγάλο ζήτημα που τέθηκε, στη διάρκεια όλων των συζητήσεων και που απασχολεί το νησί, είναι το Ακτοπλοϊκό.
Επιπλέον, συζητήθηκε η συνέχιση των παρεμβάσεων στο Οδικό  του Δίκτυο  καθώς και το θέμα του Αποχετευτικού αλλά και Βιολογικού Καθαρισμού στη νήσο Σίκινο.