Δευτέρα, Απριλίου 01, 2013

εκπαιδευτικά σεμινάρια για επαγγελματίες στο πλαίσιο του "2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη"

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του,

Ο Δήμος Θήρας προσκαλεί τους επαγγελματίες των επιχειρήσεων εστίασης και φιλοξενίας, καθώς και άλλων ενδιαφερομένων επιχειρήσεων, να παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα: 

"Το Κρασί και τα Τοπικά Προϊόντα της Σαντορίνης στη Σύγχρονη Εστίαση"

που θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις παραγωγής και τους ειδικούς του κλάδου που δραστηριοποιούνται στη Σαντορίνη. Στόχος είναι η επίτευξη του βέλτιστου χειρισμού και παρουσίασης του κρασιού και των λοιπών τοπικών προϊόντων, η οποία επιδιώκεται μέσω της πρωτοβουλίας "2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη".

Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων θα παρουσιαστούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της θηραϊκής αγροτικής παραγωγής, η μεταποιητική δραστηριότητα στη Σαντορίνη και προτάσεις για τη βέλτιστη ανάδειξη και αξιοποίηση των προϊόντων.

Τα σεμινάρια, με το ίδιο περιεχόμενο και θεματολογία, θα  πραγματοποιηθούν σε τρεις ημερομηνίες ώστε να δοθεί η ευκαιρία παρακολούθησης σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Πρόγραμμα  Διεξαγωγής Σεμιναρίων

1ο Σεμινάριο: Τρίτη 2 Απριλίου 2013 και ώρα 11:00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, στον Πύργο.
2ο Σεμινάριο: Πέμπτη 18 Απριλίου 2013 και ώρα 11:00 στο Αμφιθέατρο του Οινοποιείου Μπουτάρη, στο Μεγαλοχώρι.
3ο Σεμινάριο: Τρίτη 14 Μαΐου 2013 και ώρα 11:00 στο Αμφιθέατρο του Οινοποιείου Μπουτάρη, στο Μεγαλοχώρι.

Η διάρκεια των σεμιναρίων θα είναι περίπου 3 ώρες, με ένα διάλειμμα και θα δοθεί χρόνος για διατύπωση ερωτημάτων και παροχή διευκρινίσεων.

Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι δωρεάν. Με τη λήξη των σεμιναρίων θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Για την καλύτερη οργάνωση των σεμιναρίων είναι χρήσιμη η προεγγραφή, ώστε να τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για προεγγραφές & πληροφορίες:
Αγγελική Γεωργαντοπούλου, Tηλ. 22863 60600, 60183