Σύμφωνα με ανακοίνωσή του,
Ο Δήμος Θήρας προσκαλεί τους επαγγελματίες των
επιχειρήσεων εστίασης και φιλοξενίας, καθώς και άλλων ενδιαφερομένων
επιχειρήσεων, να παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα:
"Το Κρασί και τα Τοπικά Προϊόντα της Σαντορίνης στη
Σύγχρονη Εστίαση"
που θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις
παραγωγής και τους ειδικούς του κλάδου που δραστηριοποιούνται στη Σαντορίνη.
Στόχος είναι η επίτευξη του βέλτιστου χειρισμού και παρουσίασης του κρασιού και
των λοιπών τοπικών προϊόντων, η οποία επιδιώκεται μέσω της πρωτοβουλίας
"2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη".
Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων θα παρουσιαστούν τα
ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της θηραϊκής αγροτικής παραγωγής, η μεταποιητική
δραστηριότητα στη Σαντορίνη και προτάσεις για τη βέλτιστη ανάδειξη και
αξιοποίηση των προϊόντων.
Τα σεμινάρια, με το ίδιο περιεχόμενο και θεματολογία,
θα πραγματοποιηθούν σε τρεις ημερομηνίες
ώστε να δοθεί η ευκαιρία παρακολούθησης σε όλους τους ενδιαφερόμενους.
Πρόγραμμα
Διεξαγωγής Σεμιναρίων
1ο Σεμινάριο: Τρίτη 2 Απριλίου 2013 και ώρα 11:00 στην
Αίθουσα Συνεδριάσεων της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, στον Πύργο.
2ο Σεμινάριο: Πέμπτη 18 Απριλίου 2013 και ώρα 11:00 στο
Αμφιθέατρο του Οινοποιείου Μπουτάρη, στο Μεγαλοχώρι.
3ο Σεμινάριο: Τρίτη 14 Μαΐου 2013 και ώρα 11:00 στο
Αμφιθέατρο του Οινοποιείου Μπουτάρη, στο Μεγαλοχώρι.
Η διάρκεια των σεμιναρίων θα είναι περίπου 3 ώρες, με ένα
διάλειμμα και θα δοθεί χρόνος για διατύπωση ερωτημάτων και παροχή
διευκρινίσεων.
Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι δωρεάν. Με τη λήξη των
σεμιναρίων θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Για την καλύτερη οργάνωση των σεμιναρίων είναι χρήσιμη η
προεγγραφή, ώστε να τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Για προεγγραφές & πληροφορίες:
Αγγελική Γεωργαντοπούλου, Tηλ. 22863 60600, 60183