Παρασκευή, Απριλίου 05, 2013

καταγραφή και αποξήλωση των αυθαίρετων διαφημιστικών πλαισίων και επιγραφών από την ΑΔΑ

Στα πλαίσια άσκησης της αρμοδιότητας για την καταγραφή και αποξήλωση των αυθαίρετων διαφημιστικών πλαισίων και επιγραφών, με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου με σχετικές Αποφάσεις της Γενικής Γραμματέως κας Χριστιάνας Καλογήρου, συγκρότησε καταρχήν διμελείς Επιτροπές με τη συνδρομή των Δήμων, προκειμένου να καταγραφούν οι παράνομες πινακίδες στο Εθνικό και Επαρχιακό δίκτυο της περιοχής ευθύνης και να συνταχθούν σχετικές εκθέσεις αυτοψίας.
Μέχρι σήμερα και με βάση τα υποβληθέντα στοιχεία που έχουν αποσταλεί στην Α.Δ.Α. από τις κατά τόπους Επιτροπές, έχουν καταγραφεί αυθαίρετες διαφημιστικές πινακίδες και επιγραφές ως ακολούθως:

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ Σύνολο αυθαιρέτων πινακίδων: 1.102

ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΑΜΟΡΓΟΣ: 14, ΑΝΔΡΟΣ: 41, ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ-ΣΥΡΟΣ: 5, ΣΕΡΙΦΟΣ: 1, ΚΕΑ: 36, ΜΥΚΟΝΟΣ: 200, ΜΗΛΟΣ & ΚΙΜΩΛΟΣ: 60, ΤΗΝΟΣ: 36,
ΠΑΡΟΣ: 1.093, ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ: 31, ΝΑΞΟΣ & ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ: 11
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ: 28, ΡΟΔΟΣ :165
Για τους Δήμους Λέρου και Ιητών από την καταγραφή δεν προέκυψαν αυθαίρετες πινακίδες

Σύμφωνα και με τα οριζόμενα στην Εγκύκλιο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου «…θα παρέχεται η δυνατότητα στους διαφημιζόμενους φορείς ή ιδιώτες, μέσω έγγραφης ενημέρωσης ή δημόσιας ανακοίνωσης με κάθε πρόσφορο μέσο, να αποξηλώσουν σε προθεσμία 30 ημερών τις πινακίδες με ίδια μέσα».
       
Επισημαίνεται ότι η διαδικασία καταγραφής στους υπόλοιπους Δήμους βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ ταυτόχρονα θα κινηθεί αρμοδίως διαδικασία για την άμεση αποξήλωσή τους.