Δευτέρα, Απριλίου 01, 2013

με γρήγορους ρυθμούς οι εργασίες στο Καμάρι

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες επισκευής των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες κακοκαιρίες (ισχυροί νοτιοανατολικοί άνεμοι που έπληξαν την περιοχή της “καμάρας”) στην παραλία του Καμαρίου, κάτω από το βουνό.
Το κόστος των εργασιών έχουν αναλάβει οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων οι οποίες υπέστησαν ζημιές, με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Θήρας να παρακολουθούν τις εργασίες παρέχοντας τεχνικές συμβουλές καθώς και υποστήριξη.
Ήδη πάντως ένα μεγάλο μέρος των ζημιών έχουν αποκατασταθεί, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η απομάκρυνση υλικών, όπως κομμάτια κατεστραμμένων τοίχων και δέντρων, ενώ στην συνέχεια αναμένεται ειδικά μηχανήματα να αναλάβουν το έργο του “στρωσίματος” της άμμου στην παραλία.

Σύμφωνα και με τα όσα δηλώνει σε επιχειρηματίες και κατοίκους της περιοχής η πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Μαριάννα Πελέκη, σε λίγες ημέρες από σήμερα η εικόνα της περιοχής σε τίποτε δεν θα θυμίζει τις πρώτες ημέρες μετά την θεομηνία.

Σύμφωνα δε με τα όσα ανέφερε ο δήμαρχος Θήρας κατά την διάρκεια του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου και ενημερώνοντας σχετικά με την κατάσταση στην περιοχή, ο λιμενολόγος με τον οποίο επισκέφθηκε την παραλία του Καμαρίου καθώς και άλλες περιοχές του νησιού, συνέστησε να τοποθετηθούν, και σε πρώτη φάση, μεγάλες πέτρες στο επάνω μέρος της παραλίας που θα μπορούν να ανασχέσουν την περαιτέρω διάβρωσή της και την ενδεχόμενη ακόμη μεγαλύτερη απομάκρυνση της άμμου. Συνέστησε δε, σύμφωνα και με μια από τις βασικές -καθώς και ειλικρινείς- θα τις χαρακτηρίζαμε, σχολές της επιστήμης του, τις “λιγότερες και μικρότερες σε έκταση παρεμβάσεις στην θάλασσα”.