Δευτέρα, Δεκεμβρίου 16, 2013

για την απώλεια της Inge Arndts

Μια σύντομη και περιεκτική ανακοίνωση (13.12) για την απώλεια της Inge Arndts, διαχρονική σύμμαχο της Ένωσης Ζωοφίλων Θήρας εξέδωσε η κτηνίατρος κ. Μαργαρίτα Βάλβη Ρούσσου. 

Σύμφωνα με το κείμενό της,

Η αγαπημένη μας φίλη κα Inge Arndts από το Μόναχο της Γερμανίας έφυγε από τη ζωή την περασμένη εβδομάδα μετά από πολλά χρόνια ταλαιπωρίας από πολιομυελίτιδα και καρκίνο.

Η κα Inge Arndts  ήταν πρωτεργάτης της ΕΖΘ από την αρχή της γένεσης της το 1993.

Αγαπούσε το νησί μας και φρόντιζε τα αδέσποτα ζώα πολύ πριν να την γνωρίσω εγώ.

Μαζί με τον σύντροφό της Μαξιμίλιαν έρχονταν Σαντορίνη τουλάχιστον 3 φορές το χρόνο.
Όλα αυτά τα χρόνια έχει σώσει αμέτρητα σκυλάκια και γατάκια και χάρη σε αυτήν πάρα πολλά ζώα βρήκαν σπίτι στην Γερμανία.

Ιδιαίτερα γατόφιλος υιοθετούσε η ίδια ζώα που είχαν κάποια ανίατη ασθένεια ή αναπηρία και ήταν η συντροφιά της στο σπίτι της στο προάστιο Tapfheim του Μονάχου.
Τελευταία της υιοθεσία η γατούλα Έπι όπως την ονόμαζε. Το όνομά της προέρχεται από το ατύχημά της. Το γατάκι το βρήκα χτυπημένο από αμάξι και έκανε καθημερινά επιληπτικές κρίσεις από αιμάτωμα στον εγκέφαλο. Καταφέραμε να το σταθεροποιήσουμε και το πήρε Γερμανία όπου έζησε 4 χρόνια με φάρμακα μεν πολύ αγάπη και φροντίδα όμως.

Ας είναι μαλακό το χώμα που την σκεπάζει και ας ανάψουμε όλοι ένα κεράκι στη μνήμη της.
Η φιλοζωική μας κοινότητα έχασε ένα μεγάλο ευεργέτη και σύμμαχο.
Κτηνίατρος Μαργαρίτα Βάλβη Ρούσσου


Our dearest friend Inge Arndts from Munich Germany passed away last week after many years of suffering from polio and cancer.
Inge Arndts loved our island from her first visit and never stopped helping the stray animals .
Due to her,  lots of dogs and cats found beloved homes in Germany.
Being a cat lover she used to adopt cats with incurrent diseases or disabilities. Her last cat Epi an epileptic , one due to an accident lived for four years under medications but with lots of love and tender care.
Santorini and Sawa lost a great friend and supporter.
Let's all light a candle on her memory.

Dr. Med. Vet Margarita Valvis Roussos