Πέμπτη, Δεκεμβρίου 19, 2013

συναντήσεις για τα έργα της Π.Ν.Α.

Σε σύσκεψη υπό την προεδρία του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και υπηρεσιακών παραγόντων παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Παπασιώπη Ζωή Δ/ντρια ΕΥΔ/ΕΠ-ΕΠ, Τρέζου Στεφανία Συνεργάτιδα του Υπουργού, Νασιάκος Φώτιος Συνεργάτης του Υπουργού, Κουντούρης Γεώργιος Γεν. Δ/ντής Υδραυλικών Έργων, Νικολάου Δημήτριος Δ/ντής Έργων Ύδρευσης και Αποχέτευσης, Κοτσώνης Αντώνης Δ/ντής Εγγειοβελτιωτικών Έργων, Μακρής Διονύσης Γεν.Δ/ντής Συγκοινωνιακών Έργων, Τασσιόπουλος Δημήτρης Δ/ντής Οδικών Έργων, Βαλαβάνης  Δ/ντής Αερ. Ν. Ελλάδος και Παπαγεωργίου  Δημήτρης Δ/ντής  Λιμενικών &Έργων Αεροδρομίων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν τα αιτήματα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που αφορούν στα έργα που πρέπει να ενταχθούν στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης - ΣΕΣ) και αφορούν τόσο στα έργα περιβάλλοντος (νερά-λύματα- απορρίμματα) και στις υποδομές προσπελασιμότητας (Λιμάνια-Αεροδρόμια-Οδικά δίκτυα).

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα αεροδρόμια καθώς και οι λιμενικές εγκαταστάσεις αναλύθηκαν λεπτομερώς και εκφράστηκαν από τον Περιφερειάρχη οι τραγικές επιπτώσεις που έχει για την αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό και τις απαραίτητες επεκτάσεις των αερολιμενικών και λιμενικών εγκαταστάσεων η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε διαγωνισμούς για  συμβάσεις παραχώρησης και ιδιώτες.