Τρίτη, Μαρτίου 26, 2013

επιτυχημένη η έκθεση και το ελληνικό στοιχείο στην ΜΙΤΤ 2013 "Ταξίδια και Τουρισμός"

Επιτυχημένη κρίνεται από πολιτικούς και επιχειρηματικούς φορείς αλλά και εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης η φετινή τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2013 "Ταξίδια και Τουρισμός" που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 20-23 Μαρτίου στον εκθεσιακό χώρο IEC "Expocentre" στην Μόσχα.

Η ΜΙΤΤ 2013 "Ταξίδια και Τουρισμός" αποτέλεσε για μια ακόμη φορά ένα σημαντικό γεγονός για την διεθνή τουριστική βιομηχανία, και δικαίως αναγνωρίζεται στον χώρο του ως ένα από τα κορυφαία σε ότι αφορά την δημιουργία συνεργασιών μεταξύ επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.
Από το 1994,η διεθνής τουριστική έκθεση, έχει γίνει το πιο σημαντικό και αντιπροσωπευτικό σημείο συνάντησης για τους επαγγελματίες στη Ρωσία, την Ανατολική Ευρώπη και όχι μόνο.

Στην διεθνή έκθεση συμμετέχουν  ταξιδιωτικά γραφεία, τουριστικοί πράκτορες,  φορείς της αυτοδιοίκησης, ξενοδοχεία-καταλύματα, μεταφορικές επιχειρήσεις, εταιρείες τουριστικών λεωφορείων, εκπρόσωποι μουσείων-αξιοθέατων-κέντρων ψυχαγωγίας, εκπρόσωποι μέσων ενημέρωσης, επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην εκμετάλλευση τουριστικών ακινήτων κ.α.

Η 20η και 21η Μαρτίου, ήταν οι ημέρες αφιερωμένες στους επιχειρηματίες για την δημιουργία μεταξύ τους συνεργασιών ενώ τις επόμενες ημέρες η έκθεση ήταν ανοιχτή και επισκέψιμη για το κοινό που αποτελούνταν από πολίτες από ολόκληρη την Ρωσία.
Σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, στην φετινή διοργάνωση συμμετείχαν περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι, εκπρόσωποι επιχειρήσεων και ιδιώτες.

Η διεθνής έκθεση MITT πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ρωσικού υπουργείου αθλητισμού-τουρισμού-πολιτικής για τη νεολαία, του Ομοσπονδιακού Συμβούλιου, της Επιτροπής Τουρισμούς της Μόσχας, της Επιτροπής της Βουλής (Δούμα)  για τον Πολιτισμό και τέλος της ευρύτερης ταξιδιωτικής βιομηχανίας της Ρωσικής Ένωσης.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις από πλευράς  ελληνικών φορέων που συμμετείχαν στην έκθεση, το ενδιαφέρον επιχειρήσεων και tour operators που δραστηριοποιούνται διεθνώς, ήταν καλό και αυξημένο μάλιστα για την Ελλάδα, με την Ρωσική αγορά να δίνει έμφαση σε θέματα θρησκευτικού τουρισμού στην χώρα μας.
Θετικά κρίθηκαν τα αποτελέσματα για περιοχές όπως η Κεντρική Μακεδονία και τα Ιόνια νησιά, ενώ αμείωτο και σταθερό παρέμεινε το ενδιαφέρον για τα δημοφιλή νησιά του Νότιου Αιγαίου.

Σε ότι αφορά τον Δήμο Θήρας, συμμετείχε με απεσταλμένη του την κ. Χριστίνα Στάμου, ενώ το υλικό του φιλοξενήθηκε στον χώρο της Περιφέρειας του Νότιου Αιγαίου.