Παρασκευή, Οκτωβρίου 19, 2012

Π.Ε.Δ. Ν. Αιγαίου για την για την κατάργηση των ΔΟΥ Κυκλάδων

Επιστολή προς τους Υπουργούς Οικονομικών κο Ι. Στουρνάρα, Εσωτερικών κο Ευρ. Στυλιανίδη και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κο Ι. Βρούτση, με θέμα: «Στελέχωση δημοσίων υπηρεσιών στα νησιά», έστειλε ο  Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου κος Ευστάθιος Κουσουρνάς Δήμαρχος Ρόδου.
Στην επιστολή του ο κ. Κουσουρνάς  αναφέρει τα εξής :

Όπως πληροφορούμεθα θα υπάρξει πρόγραμμα συγχώνευσης των υφιστάμενων Δ.Ο.Υ. , αλλά και άλλων δημόσιων υπηρεσιών. Ειδικότερα για τη νησιωτική μας Περιφέρεια πληροφορούμαστε τη λειτουργία δύο Δ.Ο.Υ. ανά νομό, στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, στα μεγαλύτερα διοικητικά κέντρα αυτών, δηλαδή τη Σύρο, τη Νάξο, τη Ρόδο και την Κω.
Παράλληλα με την κατάργηση των Δ.Ο.Υ. συνεχίζεται η υποστελέχωση και υποβάθμιση των υπηρεσιών του ΙΚΑ, των τελωνείων, και άλλων υπηρεσιών οικονομικού και κοινωνικού χαρακτήρα, οι οποίες είναι ιδιαίτερα αναγκαίες για τη βιωσιμότητα των νησιών μας.
Συμπερασματικά Κύριοι Υπουργοί, σας ζητάμε να μην υπάρξει καμία κατάργηση υπηρεσιών ή μείωση προσωπικού, αλλά αντιθέτως να στελεχωθούν με το αναγκαίο προσωπικό, τόσο οι δήμοι, έτσι ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, όσο και οι δημόσιες υπηρεσίες αιχμής (Δ.Ο.Υ. , ΙΚΑ, Τελωνεία).