Κυριακή, Οκτωβρίου 14, 2012

ο Γιάννης Βρούτσης για το «Αριάδνη»

ή... ο «μίτος», ο Θησέας, ο ..λαβύρινθος και ο ...Μινώταυρος...(!)
κάθε προσέγγιση ή, αλληγορία των παραπάνω μυθιστοριματικών προσώπων με την σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα, δεκτή....

O υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Γιάννης Βρούτσης, ο υφυπουργός κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Βλαχάκης, παρουσίασαν την Παρασκευή 12.10 το καινοτόμο σύστημα «Αριάδνη» που αφορά  στην οριστική αντιμετώπιση της παραβατικότητας στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.

Όπως δήλωσε ο υπουργός «Με την πιο επιεική προσέγγιση εκτιμούμε ότι λόγω παραβατικότητας τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν ετήσιες απώλειες που φτάνουν τα 500 εκατομμύρια ευρώ. 
Δεν είναι όμως  μόνο το δημοσιονομικό πρόβλημα το οποίο δημιουργείται. Είναι και η κοινωνική αδικία η οποία γίνεται εναντίον των νόμιμων εργαζόμενων εναντίον των νόμιμων συνταξιούχων οι οποίοι βλέπουν καθημερινά αυτές τις προκλήσεις  μέσα από τα ασφαλιστικά ταμεία, δηλαδή μία αυξημένη διαχρονικά παραβατικότητα και ένα κράτος  που για πολλές δεκαετίες είναι απλώς θεατής.
Η απογραφή και το ηλεκτρονικό δίχτυ που αναπτύξαμε ως πολιτεία τα τελευταία χρόνια είχαν επιτυχή παρέμβαση. Είναι όμως εργαλεία τα οποία έρχονται να αντιμετωπίσουν την παραβατικότητα αφού γίνει. Είναι όμως εργαλεία τα οποία σε ετήσια βάση δημιουργούν και ταλαιπωρία στους συνταξιούχους αλλά την ίδια στιγμή πρέπει και να επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ επιπλέον υπάρχει και το διοικητικό κόστος.
Ως  υπουργός, ως κυβέρνηση, είναι αδύνατον  απέναντι σε αυτή τη μεγάλη παραβατικότητα, στη μεγάλη κοινωνική αδικία να παραμείνω αδρανής, να παραμείνουμε αδρανείς και να βλέπουμε τα πράγματα να εξελίσσονται μπροστά μας και εμείς απλά να κάνουμε ως παρατηρητές διαπιστώσεις.
Γι’ αυτό λοιπόν εισάγουμε το σύστημα «Αριάδνη». Ένα σύστημα που από 1-1-2013 διασφαλίζει ότι δεν θα ξαναγεννηθεί παραβατικότητα στα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας μας. Ένα σύστημα το οποίο θα επιφέρει επιτέ¬λους αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης και φυσικά θα έχουμε ένα πολύ με¬γάλο και πολύ σημαντικό όφελος 500 εκατ. ευρώ για τα ασφαλιστικά ταμεία της  χώρας.  Αυτό  γίνεται με το σύστημα «Αριάδνη».

Σε οτι δε αφορά την Αριάδνη,...
Σύμφωνα με την Ελληνική  Μυθολογία η Αριάδνη υπήρξε κόρη του βασιλιά της Κρήτης Μίνωα και της κόρης του Ήλιου Πασιφάης. Έδωσε  ένα κουβάρι κλωστή, τον γνωστό και ως «Μίτο», στον Θησέα  ώστε όταν θα έμπαινε στον Λαβύρινθο να το ξετυλίγει για να μπορέσει έπειτα, αφού σκοτώσει το Μινώταυρο, να βρει την έξοδο. Στην συνέχεια  έμεινε στη Νάξο όπου και λατρευόταν σαν θεότητα του Αιγαίου....