Παρασκευή, Οκτωβρίου 19, 2012

τιμοληψία προϊόντων Super Market, από το Γραφείο Προστασίας Καταναλωτή της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία, η οποία απ οτι φαίνεται απαίτησε αρκετό χρόνο και κόπο, ανέλαβε ο κ. Γιάννης Αργυρός, για λογαριασμό του «Γραφείου Προστασίας Καταναλωτή» της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας, πραγματοποιώντας τιμοληψίες και δημιουργώντας εναν κατάλογο των βασικών καταναλωτικών προιόντων συνοδευόμενα με τις τιμές τους, απο τα σημαντικότερα Super Markets της Σαντορίνης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που συνοδεύει την ανάρτηση, «μπορείτε να δείτε τις τρέχουσες τιμές από τα μεγαλύτερα καταστήματα Super Market της περιοχής μας μετά από πρόσφατο έλεγχο που έκανε η αρμόδια υπηρεσία της περιοχής μας.
Ο πιο κάτω πίνακας των τιμών δεν αποτελεί προϊόν διαφήμισης, αλλά αποτέλεσμα της πρόσφατης τιμοληψίας με βάση την κατηγορία προϊόντος του ίδιου είδους ανά χαμηλότερη τιμή αντικειμένου, της υπηρεσίας του Τμήματος Ανάπτυξης – Γραφείο Προστασίας Καταναλωτή Περιφερειακής Ενότητας Θήρας, που θα πραγματοποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα.»

Τον κατάλογο των προιόντων με τις τιμές τους μπορείτε να τον δείτε εδω :
με την σημείωση απο πλευράς μας πως η αντιστοίχιση των τιμών γίνεται στις περισσότερες περιπτώσεις σε διαφορετικές ετικέτες (διαφορετική εμπορική ονομασία)  ενός ίδιου ή σχεδόν ίδιου ή παρόμοιου προιόντος.
Οπότε, και σε κάθε περίπτωση η τιμή δεν μπορεί να αποτελέσει κριτήριο επιλογής ή ποιότητας, όπως άλλωστε γνωρίζουμε και απο τους όρους του σύγχρονου εμπορίου, όπου οι παράγοντες που καθορίζουν μια τιμή ποικίλουν με βάση μια μεγάλη σειρά απο χαρακτηριστικά.