Δευτέρα, Μαΐου 28, 2012

Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Θήρας - ανακοίνωση

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας,

Την Παρασκευή, 25/05/2012, πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση μεταξύ του Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας, του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων Θήρας, του Διοικητή Α.Τ. Θήρας και του προέδρου του τοπικού συμβουλίου των Φηρών.

Ο σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση και η ενημέρωση σχετικά με θέματα που αφορούν τόσο στην ομαλή διεξαγωγή της τουριστικής περιόδου, όσο και στην εντατικοποίηση των ενεργειών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων του νησιού γενικότερα. Συγκεκριμένα, έγινε αναφορά σε ζητήματα κυκλοφορίας, καθαριότητας, αστυνόμευσης, ασφάλειας και ευπρεπισμού του νησιού. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την προβολή και την προώθηση του νησιού στα παραδοσιακά και σύγχρονα μέσα ενημέρωσης και διαφήμισης.
Επίσης, ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Θήρας επέμεινε στην προώθηση του χειμερινού και του θεματικού τουρισμού (αφίξεις χειμερινής κρουαζιέρας, οινοτουρισμός, περιπατητικός τουρισμός κτλ). Σε αυτό το πλαίσιο, πρότεινε  τη διευθέτηση ζητημάτων σχετικά με τα σημεία πρόσβασης στο νησί (αεροδρόμιο, λιμάνια) και τη θέσπιση ενιαίου εισιτηρίου επίσκεψης του αρχαιολογικού χώρου του Ακρωτηρίου και των μουσείων των Φηρών.
Σχετικά με το επιζήμιο για τον επιχειρηματικό κόσμο του νησιού θέμα του παραεμπορίου, τέθηκε πρόταση για μηνιαία συγκέντρωση των αδειούχων πλανόδιων υπαίθριων πωλητών σε χώρο ορισμένο από τις αρχές του νησιού και με σκοπό την προβολή και πώληση των προϊόντων τους.
Ως προς τα ζητήματα ειδικού ενδιαφέροντος, ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος γνωστοποίησε τη διαμαρτυρία του για την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος  144/30/4/12 και την πρωτοβουλία του για την εξέταση του ενδεχομένου δημιουργίας ειδικού τοπικού εργασιακού καθεστώτος, προσαρμοσμένου στις απαιτήσεις και τις συνθήκες εργασίας των εποχιακών τουριστικών επιχειρήσεων.
Η συνάντηση θεωρήθηκε επιτυχής, αφού υπήρχε ευνοϊκό και συναινετικό κλίμα συζήτησης, καθώς και έκδηλο ενδιαφέρον από όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι δεσμεύτηκαν από κοινού να διευθετήσουν τα ζητήματα που βρίσκονται υπό εξέλιξη, όπως και τις νέες προτάσεις που τέθηκαν από τον Εμποροεπαγγελματικό Συλλόγο Θήρας.

Την ανακοίνωση υπογράφουν ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Νομικός και ο Γραμματέας του Συλλόγου Αβέρκιος Σιγάλας.