Τρίτη, Μαΐου 29, 2012

JEREMIE 2012 - για να αλλάζουμε και λίγο διάθεση, υπάρχουν και κάποια προγράμματα που τρέχουν....

Την δυνατότητα χρηματοδότησης επενδύσεων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων δίνει το πρόγραμμα JEREMIE  2012 που αποτελεί πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων και του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και η υλοποίησή του γίνεται μέσω της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος και της Alpha bank. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οιασδήποτε μορφής και αφορά την  Πολύ Μικρή ή Μικρή επιχείρηση που θέλει  να επωφεληθεί από τo πρώτο προϊόν Συγχρηματοδοτούμενων δανείων της κοινοτικής πρωτοβουλίας JEREMIE, που υλοποιείται υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (ΕΤαΕ).
Το JEREMIE είναι μια πρωτοβουλία στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» μέσω του οποίου θα διατεθούν στην ελληνική αγορά συνολικά κεφάλαια ποσού € 60,0 εκατ. προερχόμενα κατά 50% από το ΕΣΠΑ 2007 – 2013 /ΕΤΠΑ.
Τα δάνεια απευθύνονται σε Μικρές ή Πολύ Μικρές επιχειρήσεις, με έδρα στην Ελλάδα και προσωπικό μέχρι 50 άτομα, που σκοπεύουν στην ανάπτυξη και επέκταση των δραστηριοτήτων τους.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα http://www.espa.gr/el/Pages/Search.aspx?k=jeremie του Υπ. Ανάπτυξης.