Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 14, 2012

οι «Citizens in Action» σε εθελοντικό έργο στην Σαντορίνη

Η εθελοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Citizens in Action»  σε συνεργασία με τον Δήμο Θήρας  πραγματοποιεί από τις 6 έως τις 21 Σεπτεμβρίου πρόγραμμα εθελοντικής δράσης καθαρισμού μονοπατιών στο Ακρωτήρι.   



Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 23 εθελοντές  από τη Γαλλία, την Αρμενία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, τη Νότια Κορέα, το Βιετνάμ, τη Σερβία, την Κροατία, τη Λευκορωσία, την Ουκρανία και την Ελλάδα.

Μέσω των προγραμμάτων αυτών νέοι από όλο τον κόσμο έρχονται κοντά και ανταλλάσουν εμπειρίες, ενώ προσφέρουν στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.
Τα προγράμματα αυτά δίνουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ζήσουν σαν κάτοικοι μιας περιοχής, να βιώσουν την καθημερινότητά τους και να γνωρίσουν τον κόσμο πέρα από στερεότυπα και προκαταλήψεις.

Οι Πολίτες εν δράσει, από το 2002 πραγματοποιούν προγράμματα που απευθύνονται κυρίως σε νέους και στόχο έχουν την εκπαίδευση στον εθελοντισμό και την ενεργή συμμετοχή. Δραστηριοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο διοργανώνοντας εθελοντικές δράσεις μικρής ή μεγάλης διάρκειας. Από το 2002 έως το 2011 ο φορέας έχει διοργανώσει 50 εθελοντικά προγράμματα διεθνούς εθελοντικής εργασίας σε συνεργασία με 10 δήμους της χώρας και έχει φιλοξενήσει πάνω από 1.000 εθελοντές από Ευρώπη, Ασία και Αμερική. Αντίστοιχα έχει οργανώσει την αποστολή 400 περίπου Ελλήνων εθελοντών στο εξωτερικό.

Την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου στις 5:30 το απόγευμα, στο Δημοτικό σχολείο Ακρωτηρίου η ομάδα των εθελοντών παρουσίασε για τους μικρούς της φίλους ένα πρόγραμμα βασισμένο στην δημιουργική απασχόληση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψη της εθελοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Citizens in Action»  στην Σαντορίνη, μπορείτε να επικοινωνείτε με την Ανθή Πατραμάνη, Υπεύθυνη Συντονισμού για τις δράσεις στην  Σαντορίνη. Τηλ. Επικοινωνίας: 6977 47 54 47