Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 10, 2012

διαμαρτυρία για την απουσία γιατρού από την Θηρασιά …

Την διαμαρτυρία της για την απουσία γιατρού από το νησί εκφράζει η Κοινότητα της Θηρασιάς με επιστολή της προς το Νοσοκομείο της Σύρου και το Κ.Υ. Σαντορίνης, το περιεχόμενο της οποίας μπορείτε να διαβάσετε με κλικ επάνω στο έγγραφο δεξιά.


Σύμφωνα με την επιστολή, 
Μετά από ώριμη σκέψη και μεγάλη υπομονή για μεγάλο χρονικό διάστημα, αποφασίσαμε να σας αποστείλουμε την τελευταία επιστολή διαμαρτυρίας, αφού όλοι οι κάτοικοι του νησιού της Θηρασίας εξαντλήσαμε την υπομονή μας για το μεγάλο θέμα της υγείας στο νησί μας, όταν για τέσσερις και πλέων μήνες το νησί μας έχει μείνει χωρίς γιατρό ενώ υπάρχει Π.Π.Ι πρόσφατα κατασκευασμένο για την δυνατότητα παρουσίας τουλάχιστον δύο γιατρών.
 Ο διευθυντής του Κ.Υ  Θήρας δυστυχώς, παίρνει συνεχώς του γιατρούς του νησιού μας μόλις διοριστούν στο νησί της Σαντορίνης, παρότι εκεί υπάρχουν και ιδιώτες γιατροί για τις ανάγκες των κατοίκων.
Επειδή η υγεία για εμάς είναι το πάν, δηλώνουμε ότι δεν είμαστε πολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας αυτού του κράτους και εντός δύο ημερών από σήμερα θα πρέπει να εγκατασταθεί στο νησί μας μόνιμα γιατρός, και καθιστούμε υπεύθυνους τους αρμόδιους φορείς για την ασφάλεια όλων των δημοτών και επισκεπτών του νησιού μας στο μέλλον με εισαγγελική παρέμβαση όπως και θα κινητοποιηθούμε με σκοπό την κατάληψη του Κ.Υ Θήρας όπως και κάθε άλλη μορφή κινητοποίησης, εάν δεν σεβαστείτε το δίκαιο αίτημα μας.


Σε ότι αφορά τα «αριθμητικά δεδομένα», αξίζει να αναφέρουμε ότι την σχολική χρονιά 2012- 2013 το δημοτικό σχολείο και το γυμνάσιο της Θηρασιάς θα παρακολουθήσουν 12 μαθητές ενώ στο νηπιαγωγείο έχουν γραφτεί 6 παιδάκια….