Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 10, 2012

το «Assyrtiko» στο « γαστρονόμος on line»

«Το νέο εστιατόριο των Ζαχαράκη - Πουλιάση, στα Φηρά της Σαντορίνης, φιλοδοξεί να κερδίσει το στοίχημα της all day, προσιτής γαστρονομίας» αναφέρει στο άρθρο του με ημερομηνία 7.9.2012, το ψηφιακό, πλέον, περιοδικό «γαστρονόμος on line» για το εστιατόριο «Assyrtiko» που έκανε το καλοκαίρι του 2011 ντεμπούτο του στον χώρο της εστίασης στο νησί.


Μεταξύ άλλων, το κείμενο αναφέρει οτι,

Το νέο εστιατόριο των Ζαχαράκη - Πουλιάση, στα Φηρά της Σαντορίνης, φιλοδοξεί να κερδίσει το στοίχημα της all day, προσιτής γαστρονομίας.
Η θέση: Στον κεντρικό δρόμο της Καλντέρας με τα κοσμηματοπωλεία και τα μαγαζιά με τα σουβενίρ.
Η ατμόσφαιρα: Τραπέζια στη βεράντα του ανακαινισμένου κτιρίου του αρχιτέκτονα Κώστα Δεκαβάλλα. Το φυσικό φως και οι χρωματισμοί του ουρανού φτιάχνουν το ιδανικό κάδρο. Θέα το ηλιοβασίλεμα.
Το φαγητό: Ο Βασίλης Ζαχαράκης του «Νυχτέρι» και ο Νίκος Πουλιάσης του «Κουκούμαβλου» ένωσαν από το Πάσχα του ’11 τις δυνάμεις τους σε ένα all day στέκι που συνδυάζει την επίκαιρη τοποθεσία με την προσιτή γαστρονομία. Ως εκ τούτου, προσφέρεται είτε για ένα ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα (ατομικές σαλάτες από 7,50 ευρώ, μπρουσκέτες από 8 ευρώ, πλούσια λίστα ντόπιων κρασιών με προτάσεις από 19 ευρώ στα λευκά) είτε για πλούσιο δείπνο, χωρίς να λείπουν και κάποια πιάτα διεθνούς κουζίνας (black angus rib-eye αρωματισμένο με δεντρολίβανο, με πατατούλες και σαλάτα σπανάκι, φιλέτο σολομού με ταμπουλέ και γλυκιά σάλτσα λεμονιού) για την ιντερνάσιοναλ πελατεία.
Ο λογαριασμός: Από 25 ευρώ χωρίς το κρασί.
Η κάβα: Διαθέτουν περίπου 50 ετικέτες, από τις οποίες μόνο 5 αντιστοιχούν σε ξένους αμπελώνες. Μάλιστα, τα περισσότερα από τα ελληνικά είναι ντόπια κρασιά της Σαντορίνης.
Ανοιχτά καθημερινά από νωρίς το πρωί. Η κουζίνα κλείνει τα μεσάνυχτα.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Ζαβός