Τρίτη, Μαρτίου 15, 2011

ο "οικολογικός άνεμος" πήγε Βρυξέλλες

Ο Συνδυασμός “Οικολογικός Άνεμος Ν. Αιγαίου” μας ενημερώνει για την επίσκεψη το διήμερο 15-16.3 στο Ευρωκοινοβούλιο των εκλεγμένων συμβούλων της Αυτοδιοίκησης με τους συνδυασμούς του Οικολογικού Ανέμου σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Ο Συνδυασμός “Οικολογικός Άνεμος Ν. Αιγαίου” θα εκπροσωπηθεί απο τον κ. Χρυσόγελο που θα συναντηθεί με Αυτοδιοικητικά και πολιτικά στελέχη των πράσινων, όπως ο Didier Coeurnelle, εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος Βρυξελλών, ο Γιάννης Παπαγεωργιάδης, στέλεχος των Πράσινων στις Βρυξέλλες, ο Χρήστος Δουλκερίδης, βουλευτής των Βέλγων Πρασίνων και υπουργός της κυβέρνησης της περιφέρειας Βρυξελών και θα συζητήσουν θέματα πετυχημένων πράσινων πολιτικών σε τοπικό επίπεδο.
Η αντιπροσωπεία των πρασίνων Συμβούλων θα έχουν, επίσης, συζητήσεις με τους: Pedro Ballesteros Torres, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Philippe Micheaux Naudet, εκπρόσωπο του Δικτύου Περιφερειών και Πόλεων για την Ανακύκλωση (ACR+), για θέματα διαχείρισης των απορριμμάτων, Peter Defranceschi, από το δίκτυο για βιώσιμες πόλεις ICLEI Europe, Carine Piaguet, από την Ένωση Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ευρώπης (INSULEUR) με την οποία θα συζητηθούν θέματα σχετικά με τη βιώσιμη νησιωτική ανάπτυξη και τις περιφερειακές πολιτικές συνοχής, Jorgina Cuixart, από το δίκτυο EUROCITIES για θέματα και την προστιθέμενη αξία της διακρατικής συνεργασίας.
Ο κ. Χρυσόγελος θα έχει επίσης συνάντηση με την Παρασκευή Τσέτση, Γραμματέα της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, για να συζητήσουν τρόπους παρέμβασης των πρασίνων ευρωβουλευτών ώστε να πιεστούν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ελληνική Κυβέρνηση για την ανέλκυση κι απομάκρυνση του ναυαγίου του SEA DIAMOND, που όπως αποδεικνύεται και από την πρόσφατη μελέτη του Πολυτεχνείου Κρήτης αποτελεί σημαντική απειλή για το θαλάσσιο περιβάλλον της Σαντορίνης (και όχι μόνο).

Επίσης, ο ίδιος συνδιασμός με κείμενο υπο τον τίτλο "Το αντιπυρηνικό …μάθημα από την Ιαπωνία" μας ενημερώνει σχετικά με τα παθήματα απο την χρήση της πυρινικής ενέργειας, που δεν έγιναν μαθήματα.