Τρίτη, Μαρτίου 15, 2011

Π. Ρήγας - άλλος για Βρυξέλλες..

Τις Βρυξέλλες, για την τελική διαπραγμάτευση του προγράμματος "Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος» 2009-2014" επισκέφθηκε ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας την Παρασκευή 11 Μαρτίου.
Το πρόγραμμα πρόκειται να χρηματοδοτήσει δράσεις που αφορούν στην προστασία και τη διαχείριση του περιβάλλοντος και ειδικότερα του θαλάσσιου, στην κλιματική αλλαγή και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στην κοινωνία των πολιτών, όπως εκφράζεται μέσα από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, στην αντιμετώπιση προβλημάτων ασύλου και μετανάστευσης και στην ακαδημαϊκή έρευνα. Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης συμφωνήθηκαν οι διαδικασίες, οι διαχειριστικοί φορείς και το χρονοδιάγραμμα για την έναρξη της υλοποίησης των δράσεων του προγράμματος.
Το πρόγραμμα προσφέρεται για ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στον νησιωτικό χώρο και ειδικότερα στην πολυνησιακή περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου, όπου το ενδιαφέρον για το θαλάσσιο περιβάλλον και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι έντονο. Υπολογίζεται ότι η έναρξη των πρώτων δράσεων θα γίνει προς το τέλος του 2011.