Τρίτη, Μαρτίου 15, 2011

Βρούτσης - ανακοινώσεις

Στην ψήφιση της τροπολογίας για την απαγόρευση της δόμησης στα μικρά νησιά του Αιγαίου, στην συγχώνευση και το κλείσιμο σχολείων στις Κυκλάδες, στα στοιχεία για την πορεία των εσόδων του Προϋπολογισμού, καθώς και στην παραίτηση του Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών, αναφέρεται στις τελευταίες του ανακοινώσεις ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης.
Αναλυτικότερα και σύμφωνα με αυτές,

με αφορμή την ψήφιση της τροπολογίας σχετικά με την απαγόρευση της δόμησης στα μικρά νησιά του Αιγαίου δήλωσε οτι,
«Η Ν.Δ. με σεβασμό και συνέπεια στο Σύνταγμα, στους αυτοδιοικητικούς θεσμούς, στους παραγωγικούς φορείς και τους κατοίκους των νησιών, καταψήφισε σήμερα στη Βουλή την επίμαχη τροπολογία που αφορά στην απαγόρευση δόμησης στα μικρά νησιά του Αιγαίου.
Υπενθυμίζεται, ότι η κυβέρνηση είχε καταθέσει αιφνιδιαστικά την εν λόγω τροπολογία, χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη επιστημονική τεκμηρίωση, καθώς και η αναγκαία διαβούλευση με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς των νησιών (Δήμοι, Επιμελητήρια, Σύλλογοι κλπ).
Κάτω από την πίεση της Ν.Δ. -η οποία ζήτησε την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας- αλλά και τις ισχυρές αντιδράσεις των νησιωτών, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει των αρχικών της θέσεων, αυξάνοντας την προβλεπόμενη από την τροπολογία κλίση για την απαγόρευση της δόμησης από το 35% στο 40%.

σχετικά με την ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας, για την συγχώνευση και κλείσιμο σχολείων στις Κυκλάδες οτι,
Η απόφαση αυτή, πραγματοποιείται ερήμην των νησιωτών και της συνταγματικής επιταγής του άρθρου 101, που προβλέπει ότι «.…ο κοινός νομοθέτης και η διοίκηση όταν δρουν κανονιστικά, έχουν υποχρέωση να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών περιοχών..».
Το σύνολο των αποφάσεων που πάρθηκαν σε επίπεδο δήμων και τοπικών συμβουλίων σχετικά με την κατάργηση - συγχώνευση σχολείων, αγνοήθηκε από τις μεθοδεύσεις του Υπουργείου Παιδείας.
Θύματα, στη συγκεκριμένη περίπτωση πέφτουν σχολεία και μαθητές στα νησιά Άνδρος, Νάξος, Σύρος, Τήνος, Μύκονος, Σαντορίνη και Αμοργός.

ως αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομικών της ΝΔ και σχετικά με το το νέο φορολογικό νομοσχέδιο καθώς και την παραίτηση του Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών δηλώνει οτι,
Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται να καταργήσει τις φοροεκπτώσεις, που αντιστοιχούν σε νέους φόρους ύψους 8 δις €. Παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι ισοδυναμεί με μια νέα, κοινωνικά άδικη και αντιαναπτυξιακή, φορολογική επιβάρυνση για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.
Η παραίτηση συνδέεται άρρηκτα με τον πλήρη εκτροχιασμό των εσόδων και αποτελεί ομολογία αποτυχίας της φορολογικής πολιτικής. Οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για τη μέχρι σήμερα αδιέξοδη οικονομική της πολιτική, δεν βαρύνουν μονάχα τον Γενικό Γραμματέα, αλλά επιμερίζονται σε ολόκληρο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
ενω, σχετικά με την πορεία των εσόδων του Προϋπολογισμού για το μήνα Φεβρουάριο οτι,
«Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, τα Καθαρά Έσοδα για το μήνα Φεβρουάριο ανήλθαν στα 2.853 εκατ. €, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού για το 2011 προβλέπονταν να ανέλθουν στα 3.447 εκατ. €.
Δηλαδή, παρατηρείται σημαντική απόκλιση από τον προβλεπόμενο στόχο των καθαρών εσόδων για το μήνα Φεβρουάριο κατά 17,2 .% ή 594 εκατ.€.
Για το σύνολο του διμήνου Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2011, τα έσοδα παρουσιάζουν μείωση, σε σχέση με το αντίστοιχο δίμηνο του 2010, κατά 9,2 % ή 802 εκατ. €. Διαφαίνεται, πλέον, ότι η κρίσιμη πορεία των εσόδων για την υλοποίηση του Προϋπολογισμού, βρίσκεται σε πλήρη εκτροχιασμό και σίγουρα εκτός στόχου.