Πέμπτη, Μαρτίου 17, 2011

οι προτάσεις της ΤΕΔΚ για την λειτουργία των περιφερειακών ενώσεων δήμων

Με ανακοίνωσή της η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων του νομού Κυκλάδων μας ενημερώνει πως με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ραγκούση, ο Δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης και Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Κυκλάδων Γιάννης Δεκαβάλλας, εκφράζει την ικανοποίησή του για την αποδοχή εκ μέρους του Υπουργείου της πρότασης που είχε υποβάλλει η ΤΕΔΚ Κυκλάδων για τη δημιουργία αυτοτελών Τοπικών Επιτροπών στις νησιωτικές Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Μεταξύ των προτάσεων του κ. Δεκαβάλλα περιλαμβάνονται οι εξής,
Η χρηματοδότηση των Π.Ε.Δ. (Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων) να γίνεται απευθείας από το Υπουργείο Εσωτερικών με παρακράτηση ποσοστού των Κ.Α.Π. και όχι από τους προϋπολογισμούς των Δήμων, λόγω των γραφειοκρατικών προβλημάτων (αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, έγκριση επιτρόπου ελεγκτικού, ρευστότητα, κλπ) που θα προκύψουν με συνέπεια την καθυστέρηση στην ομαλή ροή χρηματοδότησης.
Το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. να αποτελείται από 21 μέλη τα οποία θα εκλέγονται με πληθυσμιακή ποσόστωση από αιρετούς του Νομού Κυκλάδων και του Νομού Δωδεκανήσου.
Οι τοπικές επιτροπές να αποτελούνται από τους αιρετούς – μέλη του Δ.Σ .
Εφόσον υπάρχει πλεονάζον προσωπικό να υπάρξει η δυνατότητα μετάταξης όχι μόνο στους Δήμους και την Περιφέρεια, όπως προβλέπει σήμερα η νομοθεσία, αλλά και στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα σε προσωποπαγείς θέσεις ή κενές οργανικές θέσεις.
Να διευκρινιστεί το καθεστώς λειτουργίας και η τύχη των επιχειρήσεων στις οποίες συμμετέχουν οι καταργούμενες Τ.Ε.Δ.Κ.
Ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ σκοπεύει να συγκαλέσει τις προσεχείς ημέρες το Δ.Σ. της Τ.Ε.Δ.Κ. Κυκλάδων για να επεξεργαστούν και άλλες συμπληρωματικές προτάσεις.