Πέμπτη, Μαρτίου 17, 2011

Κόκκινος για τις συγχωνευσεις

Με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου και Μέλος Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Χαράλαμπος Κόκκινος εκφράζει την αντίθεσή του στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Στην ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων αναφέρει οτι,
Η εκπαίδευση και το σύνολο της κοινωνίας βιώνουν μια πρωτοφανή επίθεση λόγω της ανερμάτιστης και ανάλγητης κυβερνητικής πολιτικής.
Χιλιάδες εκπαιδευτικοί χάνουν τις οργανικές τους θέσεις, χιλιάδες αναπληρωτές που φέτος εργάζονται του χρόνου θα είναι άνεργοι, η περιφέρεια ερημώνει και ο πληθυσμός της ωθείται σε νέο κύμα αστυφιλίας ή και μετανάστευσης στο εξωτερικό, δημιουργούνται σχολεία «μαμούθ» με πολυπληθή τμήματα ενώ χιλιάδες γονείς και μαθητές θα υποστούν πρωτοφανή ταλαιπωρία και αναστάτωση που θα επιβαρύνει την καθημερινότητά τους (μετακινήσεις, οικονομική επιβάρυνση, εκπαιδευτικά προβλήματα, κ.α.).
Για μια ακόμα φορά, η κυβέρνηση λειτούργησε με κομματικά και λογιστικά κριτήρια και όχι παιδαγωγικά και κοινωνικά. Από το κυβερνητικό «τσουνάμι» δεν ξέφυγε ούτε η νησιωτική περιφέρειά μας. Οργή και αγανάκτηση προκάλεσε η απόφαση, στο σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου και στην κοινωνία μας, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που αφορούν τα νησιά Τήνο – Νάξο – Μύκονο – Σύρο – Κάρπαθο – Κάλυμνο – Ρόδο – Λέρο και λοιπά.
Καλούμε την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πρότασή της και να πάρει πίσω μια ακόμα αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική ανακοίνωση που, αν υλοποιηθεί, θα οδηγήσει την εκπαίδευση σε οπισθοδρόμηση και θα διαταράξει τον κοινωνικό και εθνικό ιστό.