Παρασκευή, Ιανουαρίου 21, 2011

Ρήγας για επανακατάταξης του Νοσοκομείου Σύρου στην Γ΄ Zώνη

Με ανακοίνωσή του ο Βουλευτής Κυκλάδων του Πασοκ κ. Ρήγας μας ενημερώνει για την επανακατάταξη του Νοσοκομείου Σύρου και των εποπτευόμενων μονάδων υγείας στην Γ΄ Zώνη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Όπως είχε διαβεβαιώσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής υπό τον τίτλο «Διαθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις» στο άρθρο 55, διορθώνεται η εσφαλμένη απόφαση ένταξης του Νοσοκομείου της Σύρου και των εποπτευόμενων από αυτό μονάδων υγείας στην Β΄ζώνη .

Με το προαναφερόμενο άρθρο τα μεν Κέντρα Υγείας των νησιωτικών περιοχών κατατάσσονται όλα ανεξαιρέτως στην Γ΄ζώνη ,τα δε νοσοκομεία των άγονων ή απομακρυσμένων ή νησιωτικών ή προβληματικών περιοχών θα ενταχθούν στην ζώνη αυτή με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υγείας .
Με την κοινή υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί με βάση την πιο πάνω εξουσιοδοτική διάταξη του νόμου μετά την ψήφισή του, το Νοσοκομείο της Σύρου θα υπαχθεί στην Γ΄ζώνη.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επαναβεβαίωσε στον Υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης κο Ρήγα την δέσμευση της τόσο για την άμεση επαναφορά του Νοσοκομείου της Σύρου στη Γ΄ζώνη όσο και για την πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης στην Σύρο με αντικείμενο τα προβλήματα Υγείας στο νομό, αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου από την Βουλή.
Παρά τα σοβαρά προβλήματα που η οικονομική κρίση και η κακοδιαχείριση της προηγούμενης περιόδου έχουν δημιουργήσει στον τομέα της υγείας, καταβάλλονται σοβαρές προσπάθειες για την βελτίωση της λειτουργίας των υγειονομικών μονάδων τόσο στο επίπεδο της στελέχωσης όσο και στο επίπεδο της οργάνωσης και της υλικοτεχνικής υποδομής.
Οι ανεύθυνοι και καταστροφολογικοί ισχυρισμοί ορισμένων, ακόμα και μέσα από τον χώρο της υγείας, περί συνενώσεων νοσοκομείων στο νησιωτικό χώρο ή περί σχεδιαζόμενης υποβάθμισης του Νοσοκομείου της Σύρου πρέπει επιτέλους να σταματήσουν γιατί δυσφημούν την ίδια την υγειονομική μονάδα και απαξιώνουν το σημαντικό έργο και την ανεκτίμητη προσφορά των εργαζόμενων σε αυτή.