Τρίτη, Ιανουαρίου 18, 2011

Κόκκινος για νοσοκομείο Ρόδου - κάνει λόγο για ώρα μηδέν...

(κοίτα να δείς που είχα την εντύπωση οτι εκεί τα πράγματα πάνε καλύτερα....)

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ: «ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ» τιτλοφορεί την ανακοίνωσή του ο πρώην ΓΓ της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου Χαράλαμπος Κόκκινος αναφερόμενος σε μπόλικα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί τελευταία... Μεταξύ άλλων ζητά την άμεση πρόσληψη προσωπικού, τώρα...

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει οτι,

Το Νοσοκομείο της Ρόδου είχε γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης και έντονης κριτικής από στελέχη της τότε αντιπολίτευσης και σημερινής κυβέρνησης.
Θυμίζουμε όμως ότι με παρεμβάσεις και χρηματοδοτήσεις από το υπουργείο υγείας και το υπουργείο εσωτερικών στη Νομαρχία Δωδεκανήσου (βλ.πρόγραμμα ΓΑΛΗΝΟΣ και στο δήμο Ροδίων), έστω και προσωρινά, δίδονταν λύσεις.
Σήμερα, δεκαπέντε (15) μήνες μετά την εκλογή της σημερινής κυβέρνησης , το Νοσοκομείο της Ρόδου διάγει τις χειρότερες μέρες του.
Πρωτοφανή υποστελέχωση, συγχωνεύσεις κλινικών, σύγχυση, εγκατάλειψη.
Η Διοίκηση (που ορίστηκε από την κυβέρνηση) αδυνατεί να συγχρονιστεί και να συνεννοηθεί με το αρμόδιο υπουργείο και δεν δίδονται λύσεις.
Οι ηρωικοί εργαζόμενοι , ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, έφτασαν στα όριά τους.
Οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες (Δήμαρχος Ρόδου και Περιφερειάρχης με τους νομικούς τους συμβούλους) , μεταθέτουν τις ευθύνες , «διαπιστώνουν το πρόβλημα» όταν κάποτε οι ίδιοι έκαναν καταλήψεις στο χώρο του Νοσοκομείου και ζητούσαν άμεσα λύσεις.
Καλούμε τους υπεύθυνους – εάν υπάρχουν – να προχωρήσουν άμεσα σε πρόσληψη προσωπικού παραβλέποντας «γραφειοκρατικά κωλύματα».
Η παράταξή μας ζητά από τους υπεύθυνους;;; να πάρουν άμεσα αποφάσεις και να προχωρήσουν σε επίλυση των προβλημάτων. Δηλώνουμε τη συναίνεσή μας σε λύσεις που κινούνται στα πλαίσια της νομιμότητας προκειμένου να διαφυλαχτεί το υπέρτατο αγαθό της υγείας του λαού μας.

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΧΕΙ