Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2011

συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Πρέσβη της Ελβετίας

Το ενδιαφέρον των συμπατριωτών του να επισκέπτονται τη Ρόδο και άλλα νησιά της περιοχής μας, και κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, εξέφρασε ο πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα Λορέντζο Άμπεργκ στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη κατά την διάρκεια της συνάντησής τους στις 8 Δεκεμβρίου.

Όπως εξήγησε ο πρέσβης, άλλες εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ο πολιτισμός, η ιστορία του τόπου μας, το περιβάλλον κλπ, μπορούν να προσελκύσουν μεγάλο αριθμό Ελβετών που αναζητούν διαφορετικές εμπειρίες στις διακοπές τους.

Ο κ. Μαχαιρίδης ανέλυσε τις προσπάθειες που είναι σε εξέλιξη από τους τοπικούς φορείς για την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν, λέγοντας πως «όλοι πλέον έχουμε συνειδητοποιήσει ότι είναι κρίμα μια υποδειγματική τουριστική υποδομή να μην αξιοποιείται περισσότερους μήνες κάθε χρόνο».

«Ανέκαθεν, αλλά και σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης, τα νησιά μας αποτελούν προορισμούς ελκυστικούς και προσιτούς» είπε ο Περιφερειάρχης, ενώ ο Ελβετός πρέσβης εκτίμησε πως πράγματι υπάρχουν προοπτικές ευρύτερης συνεργασίας που θα έχει σαν αποτέλεσμα να αυξηθούν οι αφίξεις από τη χώρα του, οι οποίες φέτος ανήλθαν στις 30.000.

Στη συνάντηση όπου ήταν παρούσα και η πρόξενος της Ελβετίας στη Ρόδο κα Παραδείση, οι κ. Μαχαιρίδης και Άμπεργκ αναφέρθηκαν και στη συνεργασία των δύο χωρών για την πάταξη της φοροδιαφυγής, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα υπάρξουν συγκεκριμένα και ουσιαστικά αποτελέσματα…


Λεζάντες.....

Στην φωτό νούμερο ένα,

Σε πρώτο πλάνο, ο κ. Μαχαιρίδης κοιτάει την όμορφη διερμηνέα, αλλά επειδή μια τέτοια.... προοπτική δεν είναι και πολύ comme il faut, εμείς θα ισχυριστούμε οτι κοιτάζει το μέλλον της Ελλάδος... Του πρέσβη πάντως ματιά δεν του ρίχνει.

Ο δε πρέσβης της Ελβετίας με παρουσιαστικό, ύφος καθώς και κινησιολογία που παραπέμπει σε ψυχίατρο της κεντρικής Ευρώπης ή της Νέας Υόρκης, κοιτά ευθέως την κάμερα τονίζοντας την σημαντικότητα της στιγμής.

Στο φόντο δύο αγαλματάκια (μπα, αβγατίσανε..;) μοντέρνας τεχνοτροπίας απο αυτά που δεν καταλαβαίνεις ποιό είναι το επάνω μέρος και πιο το κάτω..
(σ.σ. -έλα να με βοηθήσεις γιατί δεν καταλαβαίνω πως πάει...
-πεζέ, δεν έχεις καθόλου αισθητική....
-μπορεί να μην έχω αισθητική, ναι αλλά εγώ σας ταΐζω εδώ μέσα...)
καθώς επίσης το γνωστό κάδρο με τα γεφυράκια, μια βιβλιοθήκη με σπάνια αρχεία και ντοκουμέντα και μια οθόνη έλ-σι-ντί.

Σε γκρό πλάν, ενα λεμόνι που συμβολίζει την ξινίλα που μας έχει πιάσει απο τα μέτρα της "κυβερνήσεως εθνικής ενότητος" καθώς επίσης και την ανάγκη ενίσχυσης του πρωτογενή τομέα (σ.σ. φυτέψτε καμιά λεμονιά, μπας και την βγάλουμε έστω με λεμονίτες... )

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, οπαδός αντίπαλης παράταξης του ΠΣ επιχείρησε να του το πετάξει νωρίς το πρωί εκείνης της ημέρας, αλλά εκείνος, πεπειραμένος γάρ καθώς και παλαίμαχος αμυντικός της ομάδας του "πανροδιακού" το απέκρουσε με μπλοζόν, ενώ παράλληλα το έπιασε και στον αέρα.
Σχετικά με το περιστατικό, και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του για το θέμα, μας εμπιστεύθηκε οτι, "Θα το πάω στην γυναίκα μου, για να μην πάει χαμένο, να το στύψει στο αποψινό λεμονάτο..."
Μάλιστα, ο κ. Μαχαιρίδης είπε πως, την επόμενη φορά που κάποιοι θα θελήσουν να του πετάξουν κάτι, ας του πετάξουν κανέναν μπακαλιάρο καλύτερα, ο οποίος πέραν του γεγονότος οτι έχει πολύ φώσφορο, είναι θρεπτικός και κάνει ωραιότατη σούπα, παραλλήλως όμως, έχει ακριβύνει επικίνδυνα, οπότε, ότι σου πετάει κανείς αυτήν την εποχή, καλοδεχούμενο είναι..

Στην φωτογραφία νούμερο 2
Σε πρώτο πλάνο, τα προφίλ των Περιφερειάρχη – Πρέσβη σε ένα σπάνιας και μοναδικής αξίας ενστανέ κατά την διάρκεια ανταλλαγής των εθιμοτυπικών δώρων. Ο κ. Μαχαιρίδης έδωσε στον κ. Άμπεργκ ένα βιβλίο με φωτογραφίες των νησιών ενώ ο κ. Άμπεργκ ανταπέδωσε με ένα ρολόι swatch για να βλέπει την ώρα και να τον θυμάται. Από τις εκφράσεις τους πάντως κατανοούμε ότι άπαντες έμειναν ευχαριστημένοι.

Στο φόντο της φωτογραφίας Νο2 η καρέκλα στην οποία θα κάθονται οι μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου οι οποίοι θα εντοπίζονται απο τις αρμόδιες υπηρεσίες να φοροδιαφεύγουν. Οι φοροφυγάδες θα δένονται και θα εγκαταλείπονται στην καρέκλα μέχρις ότου δεσμευθούν οτι θα πληρώσουν τα χρέη τους.....