Τετάρτη, Δεκεμβρίου 07, 2011

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου No2 - πρωτοβουλία για την απεμπλοκή έργων και επενδύσεων

Με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Φώτη Χατζημιχάλη, αρχίζει η καταγραφή επενδύσεων των οποίων η υλοποίηση καθυστερεί λόγω γραφειοκρατικών, διοικητικών ή άλλων εμπλοκών που έχουν σχέση με τη λειτουργία των κρατικών υπηρεσιών, ώστε να απεμπλακούν το συντομότερο δυνατό. Η προσπάθεια αυτή γίνεται σε συνεργασία της Ομάδα Εργασίας Απεμπλοκής Επενδύσεων με την Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης και τους Γενικούς Γραμματείς των Υπουργείων Ανάπτυξης, Υποδομών, Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης, Πολιτισμού καθώς και τους Γενικούς Γραμματείς ΕΟΤ και Ολυμπιακής Αξιοποίησης.

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται ως συνέχεια σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου στα γραφεία της Αντιπροεδρίας υπό τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, κ. Θεόδωρο Πάγκαλο με τη συμμετοχή των επτά Γενικών Γραμματέων Αποκεντρωμένης Διοίκησης καθώς και των Γενικών Γραμματέων των συναρμόδιων Υπουργείων. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης για την ενεργοποίηση των πρωτοβουλιών εκείνων, πολιτικών, διοικητικών, νομοθετικών που είναι αναγκαίες για την άμεση απεμπλοκή των επενδύσεων, την ενίσχυση της αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας, την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την αντιμετώπιση της κρίσης.

Με στόχο τον καλύτερο συντονισμό και την ευρύτερη συνεργασία, στο θέμα των μπλοκαρισμένων επενδύσεων, έχει ήδη δημιουργηθεί από το γραφείο της Αντιπροεδρίας μια ηλεκτρονική πλατφόρμα παρακολούθησης και καταγραφής των επενδύσεων, στην οποία θα πρέπει να εισάγονται τα στοιχεία των κολλημένων στη γραφειοκρατία επενδύσεων.

Για το λόγο αυτό στελεχώνεται από τον Γενικό Γραμματέα ΑΔΑ ειδικό γραφείο καταγραφής, παρακολούθησης και απεμπλοκής των όποιων επενδύσεων έχουν μπλοκάρει στο Αιγαίο. Μέσω του συγκεκριμένου γραφείου θα ενημερώνεται η Ομάδα Εργασίας Απεμπλοκής Επενδύσεων, και ταυτόχρονα θα καταβάλλεται προσπάθεια από την ΑΔΑ για την επιτάχυνση των διαδικασιών, την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την προώθηση κάθε επένδυσης. Η προσπάθεια αυτή θα γίνει σε συνεργασία με τις Περιφέρειες του Αιγαίου και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.