Τετάρτη, Οκτωβρίου 12, 2011

πολίτες κόντρα στον καιρό για μέτρα κυβέρνησης - αποφάσεις ΠΣ

Μέγα λάθος, οχι του τυπογραφείου, αλλά της βιασύνης και της απροσεξίας κάναμε την περασμένη εβδομάδα αναφέροντας οτι η διαμαρτυρία για τα μέτρα της κυβέρνησης ανήκει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου (κάτι που θα ήταν πραγματικά αρκετά «προχωρημένο»..). Η λανθασμένη ανάρτηση αποσύρθηκε άμεσα, πλήν όμως και για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους, οφείλουμε να πούμε οτι το κείμενο της διαμαρτυρίας ανήκει στον συνδιασμό «πολίτες κόντρα στον καιρό» και προτάθηκε για συζήτηση στο Π.Σ. η οποία όμως δεν πραγματοποιήθηκε.

Σύμφωνα με το κείμενο, ο συνδιασμός διαμαρτύρεται έντονα για τα συνεχιζόμενα σκληρά μέτρα που επιβάλλει η Κυβέρνηση στους Έλληνες πολίτες.
Τα τελευταία χαράτσια, οδηγούν χιλιάδες πολίτες σε απόγνωση αφού ήδη έχουν εξαντλήσει και τα τελευταία περιθώρια αντοχής τους.
Η ανεργία καλπάζει, οι εργαζόμενοι εξαθλιώνονται, όλο και περισσότερα μαγαζιά βάζουν λουκέτο, ενώ η οικονομική ύφεση οδηγεί μαθηματικά σε οικονομική και κοινωνική χρεωκοπία.
Δηλώνουμε ότι θα συνταχθούμε με τους πολίτες που αδυνατούν να ανταποκριθούν σ’ αυτά το χαράτσια και αντιστέκονται στις εκβιαστικές λογικές που φθάνουν μέχρι τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο μαζί με τους πολίτες θα αγωνιστεί για την ανατροπή των μέτρων αυτών και θα κινήσει κάθε νόμιμη διαδικασία προκειμένου να διασφαλιστούν τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών για αξιοπρεπή διαβίωση.


Σχετικά με τις συνεδριάσεις της Επιτροπής Τουρισμού και Επεξεργασίας του Οργανισμού της Περιφέρειας ο ίδιος συνδιασμός αναφέρει οτι,
Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού, Δια Βίου Μάθησης κλπ, που έγινε στις 29/9 στη Ρόδο με αποκλειστικό θέμα τη δημιουργία τουριστικής ταυτότητας (destination brand) για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, υποστηρίξαμε ότι, σύμφωνα με τις εισηγήσεις εμπειρογνωμόνων του Τουρισμού αλλά και την πολύχρονη εμπειρία που έχει συσσωρευθεί, σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως τουριστικός προορισμός η Περιφέρεια του Ν. Αιγαίου ως σύνολο, αφού μέχρι σήμερα κατοχυρωμένοι και παγκόσμια προβεβλημένοι προορισμοί είναι το κάθε νησί ξεχωριστά. Η προσπάθεια να θεωρηθεί το Ν. Αιγαίο συνολικά ως τουριστικός προορισμός, αντίθετα μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στην τουριστική αγορά και να έχει τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Κατά συνέπεια δεν συμφωνούμε με την Εισήγηση. Με αυτή την έννοια το κονδύλι των 100.000 € που προορίζεται για τον ανάδοχο ενός τέτοιου έργου, θεωρούμε ότι λίγο πολύ είναι πεταμένα λεφτά.

Ενω, σχετικά με τον κανονισμό λειτουργίας της Περιφέρειας (της υπ΄αρ. 91/30-8-2011 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Ν.Αιγαίου - κανονισμός λειτουργίας Περ. Συμβ.) ο συνδιασμός "πολίτες κόντρα στον καιρό" κατέθεσε διοικητική προσφηγή υποστηρίζοντας οτι,

Προσφεύγουμε στην επιτροπή σας κατά της με αριθμό91/30-8-2011 απόφασης του ΠΣΝΑ με την οποία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο κανονισμός λειτουργίας του Π.Σ και λάβαμε γνώση αυτής τουλάχιστον ο τρίτος εξ ημών από την δημοσίευσή της στην ιστοσελίδα της περιφέρειας την 22 Σεπτεμβρίου 2011 πολλές μέρες αργότερα από την επιταγή του νόμου.

Οι κυριότερες ενστάσεις αναφέρονται σε παρατυπίες (σοβαρές καθυστερήσεις) στην ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων σχετικά με τα θέματα των συνεδριάσεων, στον .. υπολογισμό της ψήφου συμβούλων οι οποίοι αν και παρόντες στην έναρξη των συνεδριάσεων στην συνέχεια αποχωρούν καθώς και στο τι προβλέπει ο νόμος σχετικά με τις ερωτήσεις και επερωτήσεις που έχουν δικαίωμα να κάνουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι και στον χρόνο που αυτές θα πρέπει να απαντώνται.