Τετάρτη, Οκτωβρίου 12, 2011

Δήμος Σαντορίνης – ενημέρωση για την ανακύκλωση

Ο Δήμος της Σαντορίνης μας ενημερώνει ότι τον Σεπτέμβριο 2011 απεστάλησαν στο κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών από το νησί μας 77.830 κιλά ανακυκλώσιμα υλικά, η μεγαλύτερη μηνιαία ποσότητα που έχει στείλει ποτέ το νησί μας μέχρι σήμερα.
Κατά τους μήνες της τουριστικής αιχμής Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβρη στάλθηκαν αναλυτικά:  Μάιος 54,03 (τόνοι), Ιούνιος 201120,26 , Ιούλιος 29,28 , Αύγουστος 48,87 , Σεπτέμβριος 77,83 , Σύνολο 230,27 τόνοι.

Επίσης το αρμόδιο γραφείο του δήμου μας ενημερώνει οτι τοποθετήθηκαν 50 νέοι κάδοι ανακύκλωσης χαρτιού και λοιπών συσκευασιών σε διάφορα σημεία του νησιού με σκοπό την περεταίρω ανάπτυξη του προγράμματος της ανακύκλωσης. Ο Δήμος Θήρας θέλει να ευχαριστήσει τους πολίτες, οι οποίοι στηρίζουν την ανακύκλωση, και τις επιχειρήσεις του νησιού, οι οποίες συμβάλλουν με την ξεχωριστή διαλογή των ανακυκλώσιμων υλικών στην μείωση του συνολικού όγκου των παραγόμενων απορριμμάτων. Επίσης καλεί όσους πολίτες δεν συμμετέχουν στην διαδικασία της ανακύκλωσης να το πράξουν, καθώς είναι ευθύνη όλων μας να σεβόμαστε το περιβάλλον στο οποίο ζούμε.